http://www.kenthaber.com/Resimler/2006/06/14/00029399.jpg[/IMG] Arkadaþlar, Bu Cuma Nizipteydim. Cuma Namazýný Müftülük Camiinde kýldým. Ýbrahim Halil hoca Hutbede: Þükür Nimetleri artýrýr konusunu iþledi. Fakat Müslümanlarýn onurlu olmasý gerektiðinden bahsederken arada þöyle bir cümle kullandý. Ben kesinlikle hocama bu konuda katýlmýyorum..
"Bir yeþil kart alma uðruna, 40 tane yalaný bir arada söyleyip, devleti kandýrmaya çalýþmak, müslümanýn onuruna yakýþmayan bir harekettir. Yüzlerce dönüm tarlasý olan bir kiþi de Yeþil karta müracaat edip, devleti kandýrma yoluna gidiyorsa, Burada gerçek fakir olupta alamayanlarýn hakkýna tecavüz etmiþ oluyor.".
Tabi burada bir kaç tanede örnek verdi..
Þimdi; Sayýn hocam. güzel hoþta. Vatandaþ devletten zengin deðil ki. Yeþil kartlý biri özel kliniðe gidip muayene oluyor, yeþil kart hesabýndan o doktor devletten 13 veya 15 YTL muayene ücreti alýyor..
Ama Yeþil kartsýz gidince, bir pratisyen doktor 40 ytl, uzman doktor 60 YTL para alýyor. Bunun manasý nedir?.
Resmen þunu diyorlar. "Biz devleti kandýrýp soyamýyoruz ama vatandaþýn omuzuna fýrsat bulunca biniyoruz.".
Evet, vatandaþýn 200 dönüm tarlasý var. 5 çocuðu da var. her muayene için 60 ytl parayý bir araya getiremez. Daha alacaðý ilaçlarda bunun cabasý..
Hocam, Yeþil kart için yalan söylüyorlar, oradaki insanlarý kandýrýyorlar demekle birlikte, keþke bu konularýda dile getirseydin..
Devlet hep vatandaþýn dürüst olmasýný istiyor, peki vatandaþýn da devletin dürüst olmasýný isteme hakký yokmudur? Ya da vatandaþýn hakkýný koruma görevi yok mudur.?.
Evet Son olarak sorumu tekrar ediyorum:.
"NEDENSAÐLIK BAKANLIÐININ YEÞÝLKART HESABINDAN 15 YTL ALAN BÝR ÖZEL KLÝNÝK, SÝVÝL VATANDAÞTAN 60 YTL ALIYOR.?".
Ýþte milleti yalan söylemeyesevkeden asýl durum budur diyorum..
Görüþlerinizi bekliyorum..
Edited by - küçükdeco on 17.11.2006 15:01:11
Edited by - küçükdeco on 17.11.2006 15:02:02