Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Milli Eðitim Bakanlýðý arasýnda imzalanan protokol ile birlikte dün, Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðünde öðretmen evinde Okul Temsilcisi için seçim yapýldý. Nizip Milli Eðitim Þube Müdürü Metin Kýlýçparlar baþkanlýðýndaki Demokrasi Eðitimi ve Okul Meclisleri projesi adý altýnda daha önceden okul temsilcisi olarak seçilen öðrenciler dün ilçe temsilcisi olabilmek için kýyasýya yarýþtý. Yapýlan okul temsilcileri seçimine Nizip merkez ve ilçeye baðlý Köy ilköðretim, ortaöðretim ve lise olmak üzere toplam 48 öðrenci katýldý. Bunlardan 15 öðrenci ilçe temsilciliði yapmak üzere aday olurken seçildikleri takdirde neler yapacaklarý hususunda deðiþik fikirler öngördüler. Seçim nedeniyle çeþitli vaatlerde bulunan bazý öðrenciler ise heyecandan ne söyleyeceðini unutarak zor anlar yaþadý. Yapýlan okul temsilcileri seçiminde toplam 48 öðrenci sandýk baþýna giderek oy kullandý. Oy kullanma iþleminin sona ermesiyle birlikte açýlan sandýkta kullanýlan oy sayýsý 48 olurken 1’i geçersiz sayýldý. Seçim sonunda 13 oy’la Maruf Marufoðlu Anadolu Lisesi Öðrencisi Hakan Çelik birinci olarak okullar arasý ilçe temsilcisi olmaya hak kazandý. Dün Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðünde öðretmen evinde yapýlan Okullar arasý Ýlçe Temsilcisi seçimi sonrasý bir açýklama yapan Nizip Milli Eðitim Þube Müdürü Metin Kýlýçparlar, yapýlan seçimin öðrencilere seçme, seçilme, oy kullanma, demokratik liderliði benimseme, katýlýmcý olma, kamuoyu oluþturma, diyalog kurma ve hoþgörülü olma gibi beceriler kazandýrýldýðýný ve bu amaçla Türkiye Büyük Millet Meclisi Baþkanlýðý ve Milli Eðitim Bakanlýðý arasýnda imzalanan protokol ile birlikte Demokrasi Eðitimi ve Okul Meclisleri projesi kapsamýnda bu seçimin yapýldýðýný vurguladý.

Devamý Ýçin Týklayýnýz...