Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkezi Müdürlüðü ve Türkiye Ýþ Kurumu Gaziantep Ýl Müdürlüðü ile ortaklaþa olarak Gap Eylem Planý–2 çerçevesinde kendi iþini kuracaklara yönelik iþgücü Yetiþtirme Eðitimlerinin verilmesi amacýyla ile Sedef Kakmacýlýk eðitimi ve Triko Konfeksiyon Eðitimi kurslarý düzenleniyor. Bu konuda bir açýklama yapan Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat, yapýlmasý planlanan bu kurslarda 15’er kiþilik kursiyerlerin eðitileceðini söyledi. Triko ve Konfeksiyon Eðitimi kursuna devam edecek kursiyerlerin günlük ihtiyaçlarýnýn giderilmesi için günlük 13 Ytl ve kullanýlacak ip gibi temrinlik malzemelerin tamamýnýn iþ-kur tarafýndan karþýlanacaðýný belirten Halk Eðitim Merkezi Müdürü Sertpolat, kursiyerlerde aranacak þartlarýn 15–45 yaþ arasý bayan olmak, herhangi bir iþle uðraþmýyor çalýþmýyor olmak, en az ilkokul mezunu olmasý gerektiðini Triko ve Konfeksiyon iþçiliði kursunun 01 Aralýk 2008 tarihinde baþlayýp 21 Nisan 2009 tarihinde sona ereceðini vurguladý. Ayrýca Sedef ve Kakmacýlýk kurslarýyla ilgili bilgi veren Sertpolat, bu kursa devam edecek kursiyerlerin günlük gideri olan 10 Ytl ve kullanýlacak malzemelerin tamamýnýn yine iþ-kur tarafýndan karþýlanacaðýný söyledi. 01 Aralýk 2008 tarihinde baþlayacak olan bu kursun 30 Mart 2009 tarihinde sona ereceðini hatýrlatan Halk Eðitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat 15–30 yaþ arasý erkeklerin müracaat edeceðini ve en az ilkokul mezunu olmalarý gerektiðini söyledi. Kurslara baþvurularýn 11 Kasým ile 18 Kasým 2008 tarihleri arasýnda yapýlacaðýný ifade eden Halk Eðitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat, kurslarýný tamamlayan kursiyerlerin kendi iþlerini kuracaklarýný belirtti.

Devamý Ýçin Týklayýnýz...