![]()
Nizip Ýlçe Kaymakamý Hakan Yusuf Güner Nizip’te bir ilki gerçekleþtirerek, Eðitim adýna büyük bir kampanya’ya imza attý. “Her gün okuldayýz” Kampanyasý çerçevesinde dersaneye gidemeyen öðrencilere ücretsiz üniversiteye hazýrlanma kurslarý geçtiðimiz gün hayata geçirildi. Nizip Ýlçe Kaymakamý Hakan Yusuf Güner’in giriþimleri Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü ve Halk Eðitim Müdürlüðü’nün ortaklaþa hazýrlamýþ olduklarý program, geçtiðimiz gün Nizip Ýlçe Genelinde Eðitim ve öðretim veren Yahya Altýnbaþ Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, Hüseyin Yalçýn Çapan Lisesi, Hasan Çapan Anadolu Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesinde baþladý. Öðretmenler eþliðinde verilecek olan ücretsiz üniversiteye hazýrlýk kurslarý, hafta içi Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere haftada 12 saat sürecek 60 öðretmen’in katýlacaðý kurslarda toplam 2000 öðrenci faydalanacaktýr. Hayata geçirilen “Her gün okuldayýz” Kampanyasý nedeniyle öðrenci- öðretmen ve idareciler cumartesi-Pazar demeyip okullara koþarak eðitim seferberliði yolunda yerlerini aldýlar. Nizip Ýlçesinde Göreve Baþladýðýndan buyana gerek eðitime, gerek fakir veya yardýma muhtaç insanlara ve gerekse engelli insanlarýn yanýnda olarak her türlü destek veren Nizip Ýlçe Kaymakamý Hakan Yusuf Güner’in giriþimi ilçede sevinç yarattý. Kaymakam Güner ve beraberinde Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt ve Þube Müdürü Metin Kýlýçparlar ile Halk Eðitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat, Müdür Yardýmcýsý Berrin Güner ve Zülküf Efeoðlu ile birlikte kurs gören öðrenciler ziyaret edildi. Öðrencilerle ayný sýrayý paylaþan Nizip Ýlçe Kaymakamý Hakan Yusuf Güner “her gün okuldayýz” kampanyasý ile ilgili bilgiler verdi. Öðrencilere; eðitime destek bakýmýndan baþka neler yapýlacaðýný soran Kaymakam Güner, bu konuda onlarýn duygu ve düþüncelerini aldý. Öðrenciler ise kampanya nedeniyle Kaymakam Güner’e teþekkür etti. “her gün okuldayýz” kampanyasýna iliþkin bir açýklama yapan Nizip Ýlçe Kaymakamý Hakan Yusuf Güner, proje finansmanýnýn, Kaymakamlýk ve Sosyal yardýmlaþma vakfý ve halk eðitim merkezi eðitime destek projesinin olduðunu belirtti. Hafta içi ve hafta sonu verilecek olan kurslar þuan 2000 öðrencinin faydalanacaðýný söyleyen Kaymakam Güner, ancak Öss’ye hazýrlýk yapan ve dershaneye gidemeyen öðrencilerin diledikleri takdirde ücretsiz faydalanacaklarýný söyledi. Özellikle yöremizde eðitimde fýrsat eþitsizliðinin olduðunu ifade eden Nizip Ýlçe Kaymakamý Hakan Yusuf Güner, bazý ailelerin çocuklarýný dershaneye gönderemediklerini bunu göz önünde bulundurarak böyle bir kampanya düzenlediklerini söyleyerek, bu konuda istekli olan öðrencileri kursa davet ettiklerini sözlerine ekledi. Bu kurs sonunda üniversiteyi kazanan öðrencilerin kayýt parasý ve yol masraflarý kaymakamlýk tarafýndan karþýlanacaðýný söyleyen kaymakam Güner ayrýca ilk üçe giren öðrencilere birer leptop hediye edeceðini vurguladý.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...