![]()
Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý,TBMM Genel Kurulunda, öðrenci affýna iliþkin yasa tasarýsý kabul edilerek yasalaþtýðýný böylece, öðrenci affýna iliþkin 12. yasal düzenleme kabul edilmiþ olduðunu söyledi.
Sarý,Kanuna göre, affýn baþlangýç tarihi 7 Haziran 1995 olacak, 1980 yýlýndan sonra çýkarýlan aflardan hiç yararlanmayanlar da kanun kapsamý içinde deðerlendirilecek dedi. Sarý,Türk Silahlý Kuvvetlerine baðlý eðitim kurumlarýnda (GATA, Harp Okullarý ve Astsubay Meslek Yüksek Okullarý), polis akademisi ve baðlý yükseköðretim kurumlarýnda ön lisans ve lisans düzeyinde öðrenim görürken, 7 Haziran 1995 tarihinden itibaren iliþiði kesilenler, 2 ay içinde baþvurmalarý halinde, Yükseköðretim Kurulunca belirlenecek fakülte veya yüksekokullarda eðitimlerine devam edebileceðini belirtti. Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý,Kanuna göre, yükseköðretim kurumlarýnda hazýrlýk dahil bütün sýnýflarda intibak, ön lisans, lisans tamamlama, lisans, pedagojik formasyon, lisans üstü, týpta uzmanlýk ve sanatta yeterlik öðrenimi gören öðrencilerden; 7 Haziran 1995 tarihinden, kanunun yürürlüðe girdiði tarihe kadar, kendi isteði ile iliþikleri kesilenler dahil her ne sebeple olursa olsun iliþiði kesilenler ile kanunun yürürlüðe girdiði tarihten itibaren 2 aylýk baþvuru süresi içerisinde iliþiði kesilenler, kanunun yürürlüðe girdiði tarihten itibaren 2 ay içinde ilgili yükseköðretim kurumuna baþvuruda bulunmalarý þartýyla aftan yararlanacaðýný, 1980 sonrasý çýkartýlan aflardan hiç bir þekilde yararlanmayanlar da bu kanun kapsamýna alýnacaðýný belirtti.
Sarý,Bir yükseköðretim kurumu adýna, yurt içinde baþka bir yükseköðretim kurumunda lisansüstü öðrenim yapanlardan, baþarýsýz olmalarý nedeniyle iliþiði kesilenler de af kapsamýnda deðerlendirilecek.Baþvuruda bulunanlar, ilgili yükseköðretim kurumlarý tarafýndan, 2 aylýk baþvuru süresinin dolmasý beklenmeden de bu haklardan yararlandýrýlabilecek. Kanunun yürürlüðe girdiði tarihte askerliðini yapanlar terhislerini; gözaltýnda, tutuklu veya hükümlü olup da ceza infaz kurumlarýnda bulunanlar ise bu hallerinin sona ermesini takip eden 2 ay içinde ilgili yükseköðretim kurumuna baþvurmalarý halinde bu haklardan faydalandýrýlacak. Milletvekili Sarý,25 yýlda 12 öðrenci affý çýkardýklarýný belirterek, bunun, TBMM'den yaklaþýk 2 yýlda bir af çýktýðý anlamýna geldiðini bildirdi. Baþarýsýz öðrencileri kader, sistem kurbaný olarak nitelendirmenin, popülist yaklaþým olduðunu kaydeden Sarý, baþarýsýzlýðýn tek nedeninin, ekonomik olmadýðýný vurguladý. Sarý, ''hali vakti yerinde, yediði önünde yemediði arkasýnda'' bir çok kiþinin de baþarýsýz olduðunu dile getirerek, baþarýsýzlýk nedenleri arasýnda disiplinsizlik, isteksizlik, öðrencinin yanlýþ tercihi sonucu fakülteye ýsýnamamasýnýn da yer aldýðýný söyledi.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...