Allah u Teala kullarýný hiçbir devirde yalnýz býrakmamýþtýr.bir hadis-i þerifte efendimiz ”ümmetimden bir topluluk kýyamete kadar Allah ýn emirlerini ayakta tutmaya devam ederler.onlarý terk edenler ve kendilerine karþý çýkanlar onlara bir zarar veremez.bu durum kýyamete kadar devam eder.onlar insanlara devamlý üstün gelirler.”(buhari,i’tisam,10).
Kuran-ý Kerim kýyamete kadar deðiþtirilmeyecek, Allah (c.c) Ýslam dinini her yüz yýlda bir gönderdiði kutup makamýndaki insanlar ile muhafaza edecektir. bu konuyla ilgili olarak; Peygamberimiz ”ümmetimden her devirde sabikun (hayýrda önderlik eden Ehlullah) bulunur.”(ebu nuaym,hilyetül evliya 1/7).
Benzer bir hadiste de ”þüphesiz Allah Teala bu ümmet için her yüz senenin baþýnda onlara dinlerini yenileyecek(kalpleri þirk,nifak ve gafletten,halleri bidat ve masiyetten temizleyip kullarý Allah a sevk edecek)kimseler gönderir.(ebu davud melahim).
Rabbi Rahimimiz (c.c) çok merhametlidir kullarýný yalnýz býrakmaz.eðer býraksaydý bu gün hacý hoca diye geçinenlerin elinde helak olmuþtuk.
Allah dostlarýna bir baþka delil de efendimizin þu hadisi þerifidir ”Allah ýn öyle kullarý vardýr ki kendi zamanlarýnda arzýn manevi direkleri olan peygamberlere halife olmuþlardýr. Peygamberlikten sonra Allah Teala ümmeti Muhammed içinden abdal denilen velilerden bir gurubu peygamberlerin yerine koydu.”(hakim et’tirmizi nevadür’ul usül).
Allah dostlarýný yeryüzünün halifesi yapmýþ ve onlara çeþitli yetkiler verilmiþtir. onlarýn nazarlarý þifa, sözleri deva,meclisleri baþtan sona safâdýr.onlara karþý gelinmez.nitekim kutsi hadiste Rabbimiz;”HER KÝM BENÝM VELÝ KULLARIMDAN BÝRÝNE DÜÞMANLIK EDERSE,MUHAKKAK BEN ONA HARP AÇAR(DOSTUMUN ÝNTÝKAMINI ALIR)IM
BÝR KULUM, KENDÝSÝNE FARZ KILDIÐIM ÞEYLERDEN DAHA SEVÝMLÝ BÝR ÞEYLE BANA YAKLAÞMAMIÞTIR. KULUM BANA NAFÝLE ÝBADETLERÝYLE DE DURMADAN YAKLAÞIR, NÝHAYET ONU SEVERÝM.
BÝR KERE DE ONU SEVDÝM MÝ ARTIK BEN O KULUMUN(ÖZEL ÝHSAN EDECEÐÝM NURUM ÝLE)ÝÞÝTEN KULAÐI, GÖREN GÖZÜ, TUTAN ELÝ, YÜRÜYEN AYAÐI OLURUM.
BENDEN HER HANGÝ BÝR ÞEY ÝSTERSE ONU VERÝR, BANA SIÐINIRSA MUHAKKAK ONU HÝMAYE EDERÝM.”(234)
DÜN NASIL YUNUS EMRE MEVLANA ABDULKADÝR GEYLANÝ VARSA ÞÜPHESÝZ BU GÜNDE ALLAH DOSTLARI VAR. ARAYIP BULMAK LAZIM…
Alýntýdýr..