![]()
Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te GTO’nun ev sahipliðinde düzenlenen kongrenin açýlýþ törenine Gaziantep Valisi Süleyman Kamçý, Büyükþehir Belediye Baþkaný Asým Güzelbey, AIMC Üyesi Bilim Adamlarý, Antik Mozaik Araþtýrmalarý Birliði’ne üye mozaik uzmanlarý, Gaziantep Müze Müdürlüðü, Uludað Üniversitesi yetkilileri ve Nizip Ticaret Odasýndan; Nizip Ticaret Odasý Mozaik Eðitim Merkezi Proje Koordinatörü Bülent Öðüt ile Eðitim Merkezi hocalarýndan Arkeolog Güler Mahsereci katýldý. 07-10 Ekim 2008 tarihleri arasýnda devam eden kongrede Nizip Ticaret Odasý Mozaik Eðitim Merkezi hocalarýndan Güler Mahsereci 08 Ekim 2008 tarihinde 1(bir) saati aþkýn bir sunum yaparak;Zeugma antik kentinin ve buradan çýkarýlan mozaiklerin dünya kamuoyuna tanýtýlmasýnýn gerek turizm açýsýndan gerekse kentin tanýtýmý açýsýndan da çok önemli olduðunu kaydederek,turizme katký saðlamak amacýyla Nizip Ticaret Odasý Mozaik Eðitim Merkezinin 30 Kursiyer yetiþtirdiðini ve bu tanýtýmda önemli faktörleri olacaklarý konusuna deðindi.Mozaik Eðitim Merkezi kursiyerlerinin yapmýþ olduðu çalýþmalarý slayt gösterisi ile katýlýmcýlara anlattý.Ayrýca Kongrenin yapýldýðý Gaziantep Ticaret Odasýnýn sergi ve fuaye alanýnda kursiyerlerin çalýþmalarý sergilenerek kongreye katýlanlara tanýtýldý.Yapýlan çalýþmalar kongreye katýlanlar arasýnda beðeni topladý.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...