Belki çoðumuzun farkýnda bile olmadýðý bir güç var burada. Bunun farkýna varmýþ olmak beni gerçekten heyecanlandýrdý. Günlük yaþamýn ne yanýna baksanýz bakýn, her yanda kokuþmuþluklar, insaný dumura uðratan iliþkiler, dengesizlikler, çirkinlik adýna ne varsa her yanýmýzda kol geziyor. Bu anlattýklarýmýn fazlasýný, iyi bir gözlemle sizlerde tespit edeceksinizdir eminim ki.. Bu sitenin varlýðýný öðreneli 2 ay oldu. Doðrusunu isterseniz bu tür sitelerin toplum için pek bir fayda saðlamadýðýný düþünürdüm. Ancak sizleri izlemiþ olduðum 2 aylýk süreçte, bir heyecan sardý içimi.. Genelde insanýmýzda kendini küçük görme gibi bir rahatsýzlýk vardýr. Hele bu kýrsal yerleþim yerlerinde kendini daha bi net gösterir. Görüyorum ki, burada insanlar kendi birikimlerinin farkýnda, öz güven eksikliði yok. Herkes, bir þekilde kendine ait ne varsa en samimi duygularla paylaþýyor. Bir aðabeymiz liselerin durumunu ele alýyor. Bir kardeþimiz duygusallýðýný paylaþýyor, bir arkadaþýmýz Zeugma paralarýndan bahsederken bir diðeri Ermeni meselesini taþýyor gündemimize…ve daha nice bilgi paylaþýmýna yönelik yazýlar var.. Kendine güvenen ve belli birikimleri olan insanlar.. Paylaþmak istiyor insanlar bilgeliklerini, en yalýn haliyle. Bir enerji oluþmuþ durumda. Bilmem bu enerjiyi günlük yaþamda ne kadar verebiliyoruz çevremize? Diliyorum ki; bu oluþturulan, bilgelikle donanmýþ enerjiyi günlük yaþamda da çevremizle paylaþalým.. Büyüklerimizin daha bi duyarlý daha bi gayretli olmasý gerek tabi; bize el versinler tecrübeleriyle. Doðrularýný anlatsýnlar; yanlýþlarýna inat.. Geleceðe bir þeyler býrakmak için, baþka hangi etkinlikler yapýlmalý? Sorusuna etkin cevaplar bulmalýlar. Bu site editörlerinin daha farklý giriþimlerde bulunarak, sesimizi daha da yükseltebileceklerine inanýyorum. Ýþte þimdi aklýma geldi; yapýldý mý bilmiyorum ama, açýk bir davetle herkesin katýlabileceði bir yemek daveti veya þiir yarýþmalarý.. Þiirde birinci olan için küçük bir hediye. Düþününce ne çok þey geliyor insanýn aklýna. Ýþte meydan, atta var meydanda. Öyleyse sürelim atlarýmýzý güneþin baktýðý yöne ki; güneþ batmasýn. Yaþýtlarým, ömrünün en deliþmen çaðýndalar þimdi. Tutsalar dünyayý avuçlarýnda, ve sýksalar dünyayý un ufak edecek kadar güçlü olduklarýný bilmeliler. Bu bilgelikleri yorumlayarak, devr alma çaðýnda olduklarýnýn farkýndalýðýný hissetmeli;iliklerine kadar. (Nefsimede yolluyorum bu satýrlarý) Gençler bizim geleceðimiz. Belki çakmak çakmak gözlerle okuyorlar bu satýrlarý. Bilin ki; gelecek sizler için daha da iyi olacak. Bizlere ve bizden öncekilere güvenin. Bizler, terörün oluk oluk kan akýttýðý, ekonomik krizlerin yýprattýðý, maddenin ruhlarý alýp attýðý bir kuþaðýz. Yine de buradayýz yine de yanýnýzdayýz; en duru, en güçlü, en sevdalý halimizle. Büyüklerimiz, eli öpülesi aðabeylerimiz, Nizip aydýnlarý.. Her yazdýðýnýz, yaptýðýnýz, her söylediðiniz bizim için bir örnek. Haberiniz ola.. Ektikleriniz hasada durmaya yüz tutar bir gün. SEVGÝ, SAYGI, MUHABBETLE KALIN .