Sadece Kelaynaklar deðil çevremizde tehlikede olan !
O kadar çok katlediyoruzki doðayý !
Bugün ulusal çapta hizmet yapan, doða derneðinden birkaç doða sever ziyaret ettiler Nizip.com.’u ve bizlerden kendilerini yönlendirmemizi istediler. Tamamen gönüllülerden kurulu ve küçük baðýþlarla ayakta duran bir organizasyon. Doðaya gönül vermiþ insanlara ne mutlu.. .
Birecik’de çok güzel çalýþmalar yapmýþlar, Birecik Belediye Baþkaný Sn.A.Kadir YÜKSEL’den çok destek görmüþ ve karýþ karýþ ilçenin doða haritasýný çýkarmýþlar. Bunlar ileride ki yapýlaþmalarýn kontrollü olmasý için gerekli. Geçde olsa bilinçleniyor insanýmýz, amaçlarýda bu zaten. Doðayý sevdirmek, kamuoyu oluþturmak. .
Nizip’de de bir çalýþma yapmak için kendilerigelmiþler gönüllü olarak... Ben maaþýmý zaten dernekden alýyorum ve sigortamda var diyor. Aslýnda çalýþma alaným Birecik ve çevresi ama ben ve arkadaþlarým doðayý seviyoruz. Tüm insanlar sevsin ve bilinçlensin istiyoruz diyorlar. Kimseden parada istemiyoruz, bize sadece güvenilsin, destek verilsin, heyecanýmýza ortak olsunlar diyorlar. Ýsterlerse tasarýmlarýný kendimin uðraþýp yapacaðým bilboardlar da hazýrlarýz, el ilanlarý yapýþtýrýrýz, tabi burada maddi destek söz konusu ben kendim yaptýracak gücüm yok diyor. Kaymakam’lýðýnýz, Belediye Baþkanýnýz, Ticaret Odasý Baþkanýnýz veya diðer sivil toplum kuruluþlarý elimizden tutsunlar, hatta Milli Eðitim Müdürünüz bizi yönlendirsin okullarda seminerler verelim, öðrencilerimize doða sevgisini aþýlayalým, okullarda doða kollarý oluþturalým, doða seven insanlarla geziler düzenleyelim diyor. .
Heyecan dolu, gözleri ýþýl ýþýl bir arkadaþ. Bizden söylemesi ! Böyle gençler var çevremizde ve yetkililerin biraz teþvik etmelerinikendilerini yönlendirmelerini bekliyorlar. .
Eðer sizlerde doðayý seviyor ve onlarla gezilere katýlmak, çevrenizdeki ilginç hayvanlarý paylaþmak istiyorsanýz iþte irtibat telefon ve bilgileri. .
Haydi bu heyecana sizde ortak olun.... .
Nizip.com kütüphanesindekuþlar ve nesli tükenmekte olan Fýrat kaplumbaðasý hakkýnda yazýlarýný okuyabilirsiniz
Ý. Turan Çetin
Birecik - Halfeti -Kelaynak Proje Sorumlusu
Doða Derneði - www.dogadernegi.org
Tel: 0 312 448 05 37
Faks: 0 312 448 02 58
http://www.dogadernegi.org/
SIFIR YOK OLUÞ
Þimdi Söz Sizde!
Türkiye doðasýnýn yok oluþunu durdurmak için bir imza atarak siz de söz alýn - www.sifiryokolus.org