Ýncirin Faydalarý
detaylý yetiþtiricilik bilgileri için týklayýn.
- Enerji verir.
- Vitamin ve mineral bakýmýndan zengin bir gýdadýr.
- Baðýrsaklardan toksik maddelerin atýlmasý kandaki kollestrol seviyesinin düþürülmesi gibi faydalarý da vardýr.
- Baðýrsak iltihabý olanlar inciri çok yemelidir.
- Ýncirin kurutulmuþu çok deðerli olup, iyi bir besin kaynaðýdýr. Balgam söktürücü, yumuþatýcý olarak kullanýlýr.
- Ayrýca kýþ aylarýnda vücudun direncini arttýrýr,
- Pek çok saðlýk sorununa karþý güç ve dayanýklýlýk kazandýrýr.
- Ýncirin bünyesinde þeker, albüminli maddeler, organik asitler, pektin, provitamin, A, B1, B2, C vitaminleri, magnezyum, kükürt, fosfor ve unlu maddeler bulunur.
- Ýnciri cevizle birlikte yerseniz hem vücudunuzu zehirlerden korur, hem de bronþite iyi gelerek öksürüðü keser. Nezle için de faydalýdýr.
- Ýnciri sütle ya da sirkeyle eðer oda olmazsa yalnýzca zeytinyaðýna batýrýp yiyerek basur þikayetinizi ortadan kaldýrabilirsiniz.
- Sesiniz kýsýldýðýnda hemen bir inciri bir su bardaðý kadar sütün içine koyup bir cezvede kaynatýn. Ilýk ýlýk bu þurubu için, çok yararýný göreceksiniz.
- Yaþ dallarý kýrýldýðýnda akan sütümsü beyaz sývý, nasýr ve siðillere sürülür.
- Yaþý kurusundan daha fazla tercihe þayan olan incir vücuda kuvvet verir. Anasonla beraber yenen incir hem kan yapar, hem de þiþmanlatýr. Baðýrsak iltihabý olanlar inciri çok yemelidirler.
- Kuru incir, içerdiði protein miktarý yönünden fakir, sentezinde kullanýlan aminoasit çeþidi açýsýndan zengindir, bu nedenle hücre geliþimini destekler. Ayrýca kuru incir, boðaz aðrýsý bronþit ve öksürüðe de faydalýdýr.
http://www.erbeyliincir.gov.tr/