Konuya iliþkin bir açýklama yapan Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt, ilköðretim okullarýndan mezun olan öðrencilerin fazla olmasý ve Anadolu Liselerinde okuma araçlarýnýn dikkate alýnarak Türkiye genelinde olduðu gibi ilçemizde de Anadolu Liseleri sayýlarýnýn arttýrýlmasý için yoðun bir çaba gösterildiðini söyledi. 2003 yýlýna kadar Hasan Çapan Anadolu Lisesi ilçemizin tek Anadolu Lisesi olarak uzun yýllar hizmet verdiðini belirten Kurt, 2005 yýlýnda Maruf Marufoðlu Anadolu Lisesi ve 2008–2009 Eðitim ve Öðretim yýlýnda faaliyete geçmek üzere Ticaret Borsasý Anadolu Lisesinin açýldýðýný söyledi. Ayný yýl içinde Türkan Ömer Okan Lisesi 3 Þube’de 90 öðrenci almak üzere Kademeli olarak Anadolu Lisesine dönüþtürüldüðünü belirten Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt, 2008 yýlýnda Nizip Anadolu Öðretmen Lisesi’nin yatýrým programýna alýndýðýný belirterek inþaat çalýþmalarýna baþlamak üzere hazýrlýklarýn devam ettiðini vurguladý. Kurt, ilçemizin Turizm açýsýndan geleceði olan bir ilçe olduðundan dolayý Nizip’e ayrýca Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi yapýmý için çalýþmalar baþlatýldýðýný, bu okullarýn faaliyete geçmesiyle birlikte Nizip’in Eðitimde Cazibe Merkezi haline gelecektir diye konuþtu.

Devamý Ýçin Týklayýnýz...