ne desem yalan olur ama sadece geçmiþi düþünürüm yaptýgýn hatalarý baþka bir sey yapamam çünkü her þey için çok geç.. Birde her gördüðüm kiþiden helallik dilerdim....
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
Rutin bir þekilde her gün ne yapýyor idiysem,yine onu yapardým.Tabi bu arada Vasiyetimi yapardým.Belki ekstradan sevdiklerimi,dostlarýmý arar tekrar takrar helallýk dilerdim.Zira bizler hiç ölmeyecekmiþ gibi dünyaya,yarýn ölecekmiþ gibi ahirete hazýrlýklý olmayý öðütleyen bir dinin mensuplarýyýz.Mevlananýn deyiþiyle ehli iman için ölüm bir þeb-i aruzdur.Yani sevgiliyle buluþmadýr.Yani Allaha kavuþmadýr.Hal böyle olunca,Kim sevgilisiyle buluþmaya can atmazki.Rabbim cümlemizi, ahir nefesinde imaný kendisine yoldaþ olan kullarýndan eylesin...
bugün ölecegimi bilseydim normal hayatýma devam ederdim son namazýmý son kuranýmý okur karþýma cýkan herkesle helaleþirdim güzel biþekilde abtestimi alýr ve ölümü beklerdim herhalde
Eminim ki sen de þaþýrmazdýn.Zira bilgi birikimin,bizimle paylaþtýðýn güzel yazýlarýn hiç de dediðin gibi demiyor.Eminim ki,Sen de onu nasýl karþýlaman gerekiyorsa,onu öylece karþýlardýn.
Son cümlendeki ifadene katýlmamak mümkün deðil.Zira rabbimiz bazý þeyleri hikmetine binaen bazý yerlerde gizlemiþtir.ki her an için hazýrlýklý olalým,
Nitekim Hazret-i Ömer (ra): "Allah (cc) altý þeyi altý þeyde gizledi. Rýzasýný taatte, gazabýný günahlarda, Ýsm-i A'zamý Kur'an-ý Kerim'de, ölümü ömür içinde, Kadir Gecesini Ramazan-ý Þerif içinde gizledi ve orta namazý beþ vakit içinde gizledi"
Böylece her an için bazý þeylere hazýrlýklý olmamýz ve bazý þeyleri de araþtýrmamýz teþvik edilmiþ oluyor.
selam ve dua ile...
Biz zaten ölmüþüz de haberimiz yok, yaþayan ölüleriz, sanki üstümüze ölü topraðý serpilmiþ, gözlerimiz kapali gerçekleri göremiyoruz.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Ölümü düþünerek yaþayamassýn ki eðer böyle olsaydý hayat çekilmez hale gelirdi.Ben ölümden asla kormuyorum,sadece yaptýðým hatalardan dolayý rabbilalemin yüzüne bakmaktan haya ederim ve ancak onun büyük merhametine sýðýnýrým.Ölüm! Hasan Hocamýnda dediði gibi mümin için bayramdýr, sevenin sevdiðine kavuþmasýdýr.Sýkýntýdan rahatlýða, dar yerden geniþ yara geçiþtir.![]()
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Mahmut senin günahýn bayaa çoktur, senle beni ayný yere koyacaklar haberin ola.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE