![]()
Þiveydis
Yöresel yemeklerimizden unutulmaya baþlayan,ilkbahar mevsiminde taze soðan ve sarýmsaklarýn çýktýðý zamanda yapýlan yemeklerimizden biride þiveydistir.
Malzemeler
500 gr parça et(kemiklide olabilir)
1 su bardaðý nohut
yarým kg taze soðan
yarým kg taze sarýmsak
500 gr süzme yoðurt
1 yemek kaþýðý un
1 yumurta
tuz
üzerine sos için
1 çay bardaðý sývý yað
1 yemek kaþýðý safran
yapýlýþý
Nohut geceden ýslatýlýr,ertesi gün düdüklüde nohut ve et piþirilir.soðanlar ve sarýmsaklar ayýklanýr,yýkanýr.3-4 cm aralýklarla doðranýr.Et suyunun içine 10-15 dk kadar piþirilir.diðer tarafda yoðurdun içine 1 yumurta kýrýlýr,un ilave edilir,çýrpýlýr.Üzerine ýlýk et suyu ilave edilir,baþka bir tencerede bir taþým kaynatýlýr.Piþmiþ olan soðan ve sarýmsaklarýn içine nohutla beraber ilave edilir.Bir taþým kaynatýlýr.üzerine yaðda safran hafif pembeleþtirilerek dökülür.Biraz dinlendirildikten sonra servise hazýrdýr.
not:tarif yaklaþýk 7-8 kiþiliktir.