Arkadaþlar; Geçenlerde Pala abimiz Türkiye'ye gelmiþ, Tabi tanýþmýyoruz daha. Arkadaþlarda onu almýþ benim sohbet ettiðim camiye getirmiþler. Gel bak burda bir hoca var müthiþ vaaz ediyor diye. Ýkindi namazýný kýlmýþ. Beni dinlemiþ.
Ýþin aksi tarafý ya. Bende o gün, ilmihal bilgisi veriyorum halka. Abdestin farzlarý, Namazýn içindeki dýþýndaki farzlar falan.
Her neyse sinirle dinlemiþ tabi.
Ben da namazdan sonra çýktým ve arkadaþlara uðradým. Kendisi orada oturmuþ, beraber sohbetin tahlilini yapýyorlar. Tabi onlar soruyor garipler, pala'ya.
Abi nasýl buldun hocamýzý (beðeneceðini zannediyorlar tabi)
Pala: -Yav býrak kardeþim ya. Adamlar orturmuþ namazýn kýlýnýþý hakkýnda ders yapýyorlar. Ayýp kardeþim ya. 1400 senedir daha bu müslümanlar, namaz kýlmayý öðrenemediler. dediði sýrada ben geldim tabi.
Ha dediler, hocamýzda geldi. Biraz yüzler deðiþti ama, Pala bu kardeþim, Hak bildiði bir þeyi gizlemez ki;
-Devam etti.
Yahu hocam dedi. Biz Almanya'da ve avrupa aleminde 4000 tane camii yaptýrmýþ ve Hristiyanlarýn islama girmesi için gece gündüz mücadelenin peþindeyiz. Siz burda ilmihal bilgileri ile uðraþýyorsunuz. diyor bana.
Devam etti: tabi
-Býrak millet birer ilmihal alsýn okusun kardeþim diyor. Senin baþka bir ton anlatacak þeylerin vardýr. Onlarý anlat. Bunlar boþa vakit kaybýdýr. 1400 senedir ilmihali geçemedik daha diyor.
EEEEEE doðru söze ne denir.
Yanlýþýmý gösterenden Rabbim Razý olsun.
Takdir sizlerin.
.