selam arkadaslar bu nizip miletinin esnafýnýn halkýnýn ve önçelikle þu bahsetigiiz gariban berberlerin hali ne olaçak bundar çok deger verileçekküçük esnaf lar bunlara hak etigi emegi ve degeri veriyormuyuz
selam arkadaslar bu nizip miletinin esnafýnýn halkýnýn ve önçelikle þu bahsetigiiz gariban berberlerin hali ne olaçak bundar çok deger verileçekküçük esnaf lar bunlara hak etigi emegi ve degeri veriyormuyuz
iþi iyi olan tek esnaf berberler diye bilirim. saç sakal 10 ytl. bir adam günde 15 kazanýyor, 10 ytl berbere veriyor 5 ytl de bir paket sigara alýyor. diðer Konuda HakLýsýn esnaf kan aðLýyor, sýcak para yok piyasada. güvensizLik + iþsizLik gün geçtikce artýyor. Gençlerin tek Umudu 1 ay sonra baþlayacak turizim sezonu. 10 genç varsa 5 yazýn ucunu bekliyor. Bundan 15 yýl Önce adanaya Kazmaya Pamuka ameleliðe gidiliyordu. ne yazýkki Gariban kesim yine kazmalarýný bilelemeye baþladý...
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...
sevgili hemþerim ben istanbuldada saç sakala 10 ytl veriyorum takdir edersinki burada geçim nizipten dahada zor ALLAH yardýmcýlarý olsun esnaf kardeþlerimizin
para kazanmak zor iþ. 10 nu da bir 100 de !
SIKINTI YARATMA...!
sevgili hemserilerim size katýlýyorum emin olun ki nizipte 10 ytl alan bebebr sayýsý gerçekten sayýlýdýr ben de berberim nizipli berberlerin hepsini teker teker bilirim .akþama kadar gelen müsterinin bir kaçý akraba bir kaçý borcacý bir kaçý az para verir bir kaçý çay içeyim diye gelir bir kaçý sammi arkadaþ bir kaçý köylü mehmet aga böyle döner durur çünkü nizibin potansiyeli beli pastanýn kaymagýný yiyen sayýlýdýr o da neden onun ev kirasý yoktur para babasý vardýr dükan malýdýr . bu adamlar 10 lira ya traþ edr çünkü dediginiz gibi bir insanýn yomyesi 15 lira. iþte dükan malýo9lan berber günde biriki tane tarþ etse evini geçindirir ikikiþi 10 lira dan ayda 600 lira yapar kýsa çaý berber esnafýnýn hali duman adamalar kendi traþýný yapamýyor sýkýntýdan
Sermayesi ve riski olmayan nadir iþlerden biri berberliktir. Bir sakal traþýndan berberin karý en az %95 dur. %5 köpük, jilet, su. Ýnsanlar artýk modern veya kendini yenilemiþ konforlu berberlerde traþ olmak istiyor.
lover_halil arkadaþ haklý olduðun yerler var ama bir berber para kazanamýyorsa sadece dükkaný kira olduðundan mý veya para babasý olmamasýndan mý kaynaklanýyor. Sizin o saydýðýnýz az para verenler çay içmeye sohbet etmeye gelen kiþiler ancak toplumun taleplerini karþýlamayayan berberlerdir.
NE MUTLU TÜRKÜM
BÝZ BU VATANI KARÞILIKSIZ SEVDÝK
selam zeynalkardeþ haklýsýn ben burda sana onlarca sermayesiz iþ sayarým hemde vergi vermeden muhasebe parasý vermeden elektirik ,su iþçiparasý mazeme parasý çöp vergisi ilan reklam vergisi dernek yýlýkaidat parasý yýlýk kazanç vergisi .bununhiçbirini vermeyen küçük esnaflar var buberber gurubuküçük esnafa giriyor kaç tane küçük esnafýn evi arabasý var eminim sayýlýdýr . senin de dedigin gibi berberlerin adý çýkmýþ çilet köpük tarak makas diye yok öyle üç kuruþa beþköfte . o eskidenmiþ arkadaþým hemserim fiyat tarifesi kaçaalýmýyor biliyormusun hadialdýkne iþe yarar kim berberin hakýný veriyor günümüzde 2paket sigara 10ytl ediyor artýk ayda yad a 2 ayda bir tras oluyor milet . bubenim saydýklarýmsadece iþ giderive b vatandas evliiþe evgideri ne olaçak. kýsaçasý kimse fiyat tarifesini vermiyor ama hizmetinde en kralýný iþtiyor . küçük esnaflarý kolayalým arkadaslar burda eksiklerini de yazýn fazlalýgýnýda yazýn ne eksik ne de fazla hakýný verin . lütfen dünyaya küçük bakmayalým dünya sadece kandimizin etrafýnda dönmüyor milyarlarýn da etrafýnda dönüyor site yönetimi bu tür konularý ana sayfaya haftalýk taþýmaþýlazým forumlarý sýrayla
Kardeþ küçük esnaflarý tabiki koruyalým. Fiyat tarifesi en fazla yýllýk 300 ytl yi geçmez. Senin saydýðýn sorunlar diðer esnaflarýmýzda da var. Kardeþ yine söylüyorum berberlerin kira, oda aidat ve eleman giderinden baþka giderleri yok. Zaten berberlerde çalýþan iþçiler koltuk baþýna ücret alýyor. Sorun varsa bütün esnafýn sorunu var.
ALLAH (c.c) BÜTÜN ÝNSANLARA YARDIM ETSÝN
NE MUTLU TÜRKÜM
BÝZ BU VATANI KARÞILIKSIZ SEVDÝK
(ZEYNEL1982) KUZEN 2004 YILININ 9.AYINDA SENÝN DÜÐÜNÜNE GELMÝÞTÝM NÝZÝPTE TRAÞ OLDUM SAÇ SAKAL. O ZAMAN 10 YTL ALDILAR BAHÞÝÞDE VERDÝM AYIPTIR SÖYLEMESÝ, YANÝ TAA O ZAMAN 10, 12 LÝRAYA TRAÞ OLMUÞTUM.YANÝ ÞAHSEN BEN BURADA 15 BÝLEMEDÝN 20 GÜNDE KUAFÖRE GÝDÝYORUM YÝNEDE ALLAH (c.c) YARDIMCILARI OLSUN.
nizip te hiçbir esnaf liste fiyatýný uygulayamaz. bir defa böyle olmuþ. berberlerde liste fiyatýndan ücret alamýyorlar. ALLAH yardýmcýlarý olsun.
Esnafý iþi kýrýk oldugunda ilk etkilenen bence berberler oluyor.Berbere gidip 5ytl sakal traþýna verecegine 1ytl ye en iyi jileti alýp evde oluyoruz traþý.Saç traþýmýz uzadýgýnda berbere gidiyoruz.
evet sana katýlýyorum mehmet kardeþ kuaförlerin zaten þaç sakal traþýn dan baþka yapaçaklarý yok þakal traþý da evde olunuyor .ayda bir þaç traþ iþ te bizim nizipli erkek miletini mutlu ediyor çümlemize allah yardýmcý olsun
bi slogan okumuþtum berberýn býrýnde izmirde kocaman pankartta yazmýþ.....sabahh iþiniz akþam eþiniz için traþ olunuz...
nizip te gidermi acaba bu slogan...