<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%" height="100%" id="HB_Mail_Container" <tbody <tr width="100%" height="100%" <td id="HB_Focus_Element" width="100%" height="250" valign="top" Ýnþallah kelimesi çoðumuzun dilindedir. Acaba kaçýmýz bunu tam anlamýyla söylüyor? Toplum inþallah kelimesinden ne anliyor? Bu kelimeyi nerelerde kullaniyor? Benim gözlemlediðim kadarýyla toplumda inþallah kelimesi biraz olumsuzluk yada yapýlmayacak birþey için kullanýlýyor. Örneðin birine yarýn inþallah size uðrarýz derseniz, karþý taraf bunun olma olasýlýðýnýn çok az olduðunu düþünerek þöyle der: "Abi gelmiyeceksen, söyle, beklemiyelim". Çünkü toplumda inþallah kelimesi, genelde bu anlama geliyor, yapýlma olasýlýðý az olan birsey. ALLAH KUR'AN´da Kehf:23´te "Hicbirþey için ben bunu kesinlikle yapacaðým deme." 24´te "ALLAH dilerse þeklinde söyleyebilirsin...." der. Bu ayetlerdende anladýðýmýz gibi her planýmýzýn, sonra yapacagýmýz her iþin baþýnda ÝNÞALLAH(ALLAH dilerse) demeyi unutmamalýyýz. Hepimiz biliyoruz ki her iþin baþýnda, içinde ve sonunda ALLAH var. O dilemediði sürece hiç birsey icin ben bunu mutlaka yapacaðým dememeliyiz, çünkü tek mutlak var ki o da ALLAH´ýn dilemesi.</td </tr </tbody </table
Edited by - Ý.H.Er. on 9/25/2006 4:45:42 PM