Gaziantep Rektörü Prof.Dr.Erhan Ekinci Nizip'e ne gerekiyorsa yapýlacak dedi.
Yeni seçilen Nizip Yüksek Öðrenimini Geliþtirme ve Güçlendirme Derneði yönetim kurulunu makamýnda kabul eden Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan ekinci, burada Nizip'i önemsediklerini belirterek Nizip Gaziantep için çok önemlidir dedi. Türkiye'de ilk defa Gaziantep Üniversitesinin kuracaðý uygulamalý Fen Bilimleri, Saðlýk Bilimleri vs gibi fakültelerin birisini 2008-2009 öðretim yýlýnda Nizip'e kuracaklarýný, size müjdeliyorum dedi. Yeni yönetimi tebrik eden Erhan Ekinci,"Nizip için düþlündüklerimizde bir deðiþiklik yok. Zaman zaman bazý engellemelerle karþýlaþtýk. Ama düþüncelerimiz deðiþmedi" þeklinde konuþtu. Ziyarette Yüksek Öðrenimi Güçlendirme Derneði Baþkaný Abdullah Altýnbaþ, artýk Nizip'e birþeyler yapýlmasý gerektiðini anlatarak rektörden Nizip'e atýlacak adým için tarih istedi. Dernek Yönetim Kurulu üyesi Veysel Karayýlan'da rektöre,"yeni yönetim sizden müjdeli bir haber alarak Nizip'e dönmek istiyor"deyince Rektör ekinci;"Size söz veriyorum 2008-2009 yýlýnda Nizip'e uygulamalý Fen Bilimleri fakültesinden birisini kuracaðýz"dedi. Ayrýca Nizip Belediye Baþkaný ile görüþtüklerini belirten Erhan Ekinci, Nizip merkeze bir öðrenci yurdu yapýlmasý gerektiðini anlattýðýný belirterek, eski fýstýk hali yerinin bunun için uygun olduðunu vurguladý. Nizip'i tekrar ziyaret edeceðini belirten Rektör Ekinci, Nizip Yüksek Öðrenimi Geliþtirme ve Güçlendirme Derneði yöneticilerini bu heyecaný kaybetmemelerini tavsiye etti. Görüþmeye Nizip Yüksek Öðrenimi Geliþtirme ve Güçlendirme Derneði Baþkaný Abdullah Altýnbaþ, Ayhan Akpek, Yaþar Büyükoðlu, Doðan Özçelik ve Veysel Karayýlan Katýldý. Neþeli bir ortamda geçen toplantý, Rektörün katýlýmýyla Nizip'te verilecek yemekle meseleler daha da pekiþtirilecek.
![]()