Gaziantep Sanayi Odasý ev sahipliðinde düzenlenen ve Türkiye genelinde yürütülmesi planlanan Depozito Yönetim Sistemi (DYS) tanýtým ve koordinasyon toplantýsý, kamu kurumlarý, yerel yönetimler, meslek kuruluþlarý ve özel sektör temsilcilerinin katýlýmýyla gerçekleþtirildi. Nizip Ticaret Odasý'ný temsilen, Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat ve Genel Sekreter Dilek Süzer toplantýda hazýr bulundu. çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðý, Türkiye çevre Ajansý, Gaziantep Valiliði ve Gaziantep Büyükþehir Belediyesi iþ birliðinde düzenlenen toplantýda, Depozito Yönetim Sistemi'nin uygulanma süreci, teknik detaylarý, çevresel etkileri ve kamuoyuna yönelik bilgilendirme stratejileri ele alýndý. Toplantýda ayrýca, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði (TOBB), Türkiye çevre Ajansý ve TESK arasýnda imzalanan protokol kapsamýnda, çevresel sürdürülebilirliðe katký saðlayacak önemli adýmlar görüþüldü. Etkinlik kapsamýnda, Gaziantep Sanayi Odasý hizmet binasýnda kurulan Depozitosu Olan Ambalaj (DOA) cihazý da tanýtýldý. Yerli ve milli üretim olan bu sistem sayesinde, geri dönüþüm süreçlerine vatandaþlarýn aktif katýlýmý hedefleniyor. Nizip Ticaret Odasý olarak, çevresel sürdürülebilirlik, sýfýr atýk hedefleri ve döngüsel ekonomi yaklaþýmý doðrultusunda tüm çevre projelerine destek vermeye ve bölgemizde farkýndalýk yaratmaya devam edeceðiz.