![]()
Nizip Ticaret Odasý (NTO) sponsorluðunda ve ev sahipliðinde, Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü iþ birliðiyle düzenlenen 2024–2025 Ortaokullar Arasý Bilgi Yarýþmasýnýn final etabý, yoðun katýlým ve coþku ile gerçekleþtirildi.NTO Osman Sayýn Konferans Salonu'nda düzenlenen programa;Nizip Kaymakamý Osman Uðurlu, Nizip Belediye Baþkaný Ali Doðan, Adli Yargý Ýlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Baþkaný Ýbrahim Hulusi Külahçý, Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, Meclis Baþkaný Bekir Karabacak, Genel Sekreter Dilek Süzer, NTO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, Oda Baþkanlarý, sivil toplum kuruluþlarý, siyasi parti temsilcileri, okul yöneticileri, öðretmenler, öðrenciler ve veliler katýldý.Yarý finalde baþarý gösteren ve finale yükselen üç okul büyük ödül için kýyasýya yarýþtý: Abdurrahman Alkan Ortaokulu Adile Altýnbaþ Ortaokulu Yunus Emre OrtaokuluFinal etabýnda öðrenciler; Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler ve Genel Kültür kategorilerinde yöneltilen sorulara hýzlý ve doðru cevaplar vererek bilgi seviyelerini ortaya koydu. Takým çalýþmasý, özgüven ve dikkat becerileri ile izleyicilerden tam not aldý.Final Sonuçlarý: Birinci: Abdurrahman Alkan Ortaokulu Ýkinci: Adile Altýnbaþ Ortaokulu üçüncü: Yunus Emre OrtaokuluDereceye giren okullarýn öðrencilerine sýrasýyla tam altýn, yarým altýn ve çeyrek altýn; okul müdürlerine ise teþekkür plaketi takdim edildi.Programýn açýlýþýnda konuþan NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt; bilgiye, öðrenmeye ve eðitimin toplumsal kalkýnmadaki yerine vurgu yaparak, NTO olarak eðitimi stratejik bir alan olarak gördüklerini ifade etti. Yarýþmayla birlikte öðrencilerin hem akademik hem sosyal becerilerinin geliþmesine katký saðlandýðýný belirtti.Ayrýca Mehmet özyurt, 03 Mart tarihinde baþlayan bilgi yarýþmasýna 46 ortaokulun katýlmasýnýn eðitim camiasý adýna büyük bir kazaným olduðunu belirtti. NTO olarak bugüne kadar TOBB'un 154 Okul Projesi, öðrencilere tablet ve kýyafet desteði, dijital eðitim katkýlarý gibi çeþitli alanlarda çalýþmalara imza attýklarýný ve bu desteklerin artarak devam edeceðini ifade etti.Programda konuþma yapan Nizip Belediye Baþkaný Ali Doðan, öðrencilerin bilgiye olan ilgisini canlý tutan bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekerek, Nizip Ticaret Odasý'nýn eðitime verdiði katkýlarýn örnek teþkile ettiðini belirtti ve emeði geçen herkese teþekkür etti.Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ ise konuþmasýnda, öðrencilerin bu tür akademik etkinliklerle hem bilgilerini sýnayabildiklerini hem de sosyal becerilerini geliþtirdiklerini vurgulayarak; bu organizasyona destek saðlayan baþta Nizip Ticaret Odasý olmak üzere tüm katýlýmcýlara teþekkür etti.Final programý, baþarý gösteren takýmlara ödül ve plaketlerinin takdimi ile sona erdi.