Nizip Ticaret Odasý (NTO), üyelerinin ihracat kapasitesini artýrmak ve uluslararasý pazarda daha etkin rol almasýný saðlamak amacýyla, T.C. Ticaret Bakanlýðý tarafýndan %75 oranýnda desteklenen Uluslararasý Rekabetçiliðin Geliþtirilmesi (UR-GE) Projesi kapsamýnda önemli bir bilgilendirme toplantýsýna ev sahipliði yaptý.10 Nisan 2025 Perþembe günü NTO hizmet binasýnda gerçekleþen toplantýya NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, NTO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, NTO Genel Sekreteri Dilek Süzer ile birlikte çok sayýda firma temsilcisi ve ihracat odaklý faaliyet gösteren üyeler katýlým saðladý.Toplantýnýn açýlýþ konuþmasýný yapan NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, NTO olarak ihracatý teþvik eden projelere her zaman öncelik verdiklerini belirterek;Nizipli iþletmelerimizin küresel pazarlarda daha fazla söz sahibi olmasý için üyelerimize yönelik destek ve eðitim mekanizmalarýný aktif þekilde devreye alýyoruz. UR-GE Projesi bu anlamda büyük bir fýrsattýr. üyelerimizin bu projeden maksimum düzeyde yararlanmasýný arzu ediyoruz, ifadelerini kullandý.Toplantý kapsamýnda, Ticaret Bakanlýðý destekli UR-GE Projesi'nin baþvuru koþullarý, saðladýðý %75 hibe desteði, sektörel avantajlarý ve firmalara sunduðu stratejik katkýlar detaylý olarak ele alýndý.Katýlýmcýlara; Yurt dýþý pazarlama faaliyetleri, Eðitim ve danýþmanlýk hizmetleri, Alým heyetleri organizasyonlarý, Hedef pazarlara eriþim yollarý, Sürdürülebilir ihracat stratejileri gibi baþlýklarda sunumlar gerçekleþtirildi.Toplantý sunumu, Ýnnova Akademi'den Gökhan Erol tarafýndan gerçekleþtirildi. Katýlýmcýlarla örnek uygulamalar paylaþýlýrken, sektöre özel yol haritalarý da detaylandýrýldý.Toplantýnýn sonunda firmalarýn sorularý yanýtlandý; süreç içinde karþýlaþýlabilecek pratik sorunlara iliþkin çözümler deðerlendirildi. Katýlýmcýlar etkinlikten memnuniyetle ayrýlýrken, birçok üye önümüzdeki süreçte UR-GE Projesi'ne baþvuru yapma niyetini ifade etti.Nizip Ticaret Odasý, üyelerinin dýþ ticarette daha güçlü bir konuma ulaþmasý ve uluslararasý rekabette sürdürülebilir baþarý elde etmesi için bu tür eðitim ve bilgilendirme faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceðini kamuoyuna duyurdu.