Nizip ilçesi Tatlýcak Mahallesi Muhtarý Osman Büyük, yerel yönetim temsilcileri arasýnda düzenlenen bilgi yarýþmasýnda gösterdiði üstün performansla dikkatleri üzerine çekti. Ýlçe çapýnda birinci, Gaziantep genelinde ise ikinci olan Büyük, bu baþarýyla sadece mahallesinin deðil, tüm Nizip'in gururu oldu.Bu anlamlý baþarýsý dolayýsýyla Nizip Kaymakamý Osman Uðurlu, Muhtar Osman Büyük'ü makamýnda aðýrlayarak tebrik etti ve kendisine bir hediye takdim etti. Kaymakam Uðurlu, "Osman Büyük'ün bu baþarýsý, yerel yönetim temsilcilerimizin bilgi birikimi ve azmini ortaya koyuyor. Kendisi, hem ilçemize hem de Gaziantep'e örnek bir muhtar olarak bizleri gururlandýrdý" dedi.Muhtar Osman Büyük ise duygularýný þu sözlerle dile getirdi: "Bu yarýþmaya katýlýrken, sadece mahallemi deðil, tüm Nizip'i temsil etmenin sorumluluðunu taþýyordum. Elde ettiðim bu baþarýyý, hem mahallemizdeki vatandaþlarýmýza hem de ilçemizin tüm sakinlerine armaðan ediyorum. Desteklerinden dolayý Kaymakamýmýza ve tüm çalýþma arkadaþlarýma teþekkür ederim."Bu önemli baþarý, Nizip'teki muhtarlýk kurumunun sadece vatandaþlarla olan güçlü baðýný deðil, ayný zamanda yerel yönetimlerin bilgi birikimine olan katkýsýný da bir kez daha gözler önüne serdi. Tatlýcak Mahallesi Muhtarý Osman Büyük'ün azmi ve baþarýsý, bölgedeki diðer muhtarlara da ilham kaynaðý olmaya devam ediyor.Nizip'in Muhtarlarý Artýk Daha GüçlüYarýþmanýn, Nizip muhtarlarýnýn bilgi birikimini artýrmak ve onlarý yerel yönetim süreçlerinde daha etkin hale getirmek amacýyla düzenlendiði ifade edilirken, önümüzdeki yýllarda bu tür etkinliklerin daha fazla katýlýmcýyla devam etmesi bekleniyor.![]()