![]()
Nizip Ticaret Odasý (NTO), üyelerinin iþ saðlýðý ve güvenliði konusundaki farkýndalýðýný artýrmak ve yasal düzenlemelere uyum süreçlerini desteklemek amacýyla, BAÞPINAR OSGB iþ birliðiyle kapsamlý bir bilgilendirme semineri düzenledi.01 Ocak 2025 tarihinde yürürlüðe girecek düzenlemeler kapsamýnda, en az bir çalýþaný bulunan tüm iþletmelerin iþyeri hekimliði ve iþ güvenliði uzmanlýðý hizmeti alma zorunluluðu getiriliyor. Yeni düzenlemelerle,kuaförler, marketler, kasaplar, oteller, restoranlar, kreþler, maðazalar, eczaneler, güzellik merkezleri ve düðün salonlarý gibi geniþ bir sektör yelpazesi bu yükümlülük kapsamýnda deðerlendirilecek. Bu hizmeti saðlamayan iþletmeler için ise her ay para cezasý yaptýrýmý uygulanacaðý belirtildi.Seminerde, düzenlemenin kapsamý, iþyerlerinin yapmasý gereken hazýrlýklar ve yasal sürece iliþkin detaylar ele alýndý. BAÞPINAR OSGB Sorumlu Müdürü Gülþen Haným ve Serdar Bey, katýlýmcýlara yeni mevzuatýn iþleyiþi hakkýnda ayrýntýlý bilgiler aktardý. Ayrýca iþverenlerin ve çalýþanlarýn bu süreçteki sorumluluklarý detaylý bir þekilde açýklandý.Seminer, NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, Yönetim Kurulu üyeleri ve NTO Genel Sekreteri Dilek Süzer'in katýlýmýyla gerçekleþti. Baþkan özyurt, yaptýðý konuþmada, üyelerimizin mevzuat deðiþiklikleri konusunda bilinçlenmesi ve gerekli adýmlarý zamanýnda atmasý, hem iþletmelerimizin hem de çalýþanlarýmýzýn güvenliði için büyük önem taþýyor. Bu tür etkinliklerle iþ dünyamýzýn yanýnda olmaya devam edeceðiz, dedi.Seminere bölgedeki iþ insanlarý ve paydaþlar yoðun ilgi gösterdi. NTO, üyelerini bilgilendirme ve eðitim faaliyetlerini sürdüreceðini belirterek, iþ dünyasýna katký sunmaya devam edeceðini vurguladý.