Gaziantep Üniversitesi Nizip Yerleþkesinden Denetimli Serbestlik Hizmetlerine Önemli DestekGaziantep Üniversitesi Nizip Yerleþkesi, denetimli serbestlik hizmetlerine katký saðlamak amacýyla Nizip Cumhuriyet Baþsavcýlýðý, Nizip Eðitim Fakültesi Dekanlýðý ve Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürlüðü arasýnda imzalanan iþ birliði protokolüne ev sahipliði yaptý. Protokol, Nizip Cumhuriyet Baþsavcýsý Sayýn Erhan Birol, Nizip Eðitim Fakültesi Dekaný Prof. Dr. Nihat Þimþek ve Nizip Meslek Yüksekokulu Müdür Yardýmcýsý Öðrt. Gör. Yusuf Yýldýz tarafýndan imzalandý.Kapsamlý Destek ve Topluma Kazandýrma HedefiBu iþ birliði protokolü, denetimli serbestlik tedbiri uygulanan bireylerin ve eski hükümlülerin topluma yeniden kazandýrýlmasýný amaçlayan bir dizi yenilikçi proje ve programý hayata geçirmeyi hedefliyor. Katýlýmcýlar, yükümlü bireylerin kiþisel geliþimlerini desteklemek, suç iþleme eðilimlerini azaltmak ve topluma yeniden entegrasyon süreçlerini hýzlandýrmak için planlý çalýþmalarýn yürütüleceðini ifade etti.Protokol Kapsamýnda Planlanan Çalýþmalar Protokol çerçevesinde þu çalýþmalarýn gerçekleþtirilmesi planlanýyor: Kiþisel geliþim ve mesleki eðitim kurslarýnýn düzenlenmesi,Psikolojik destek ve rehberlik hizmetlerinin saðlanmasý, Sosyal sorumluluk projelerine katýlým fýrsatlarý,Üniversite öðrencilerinin bu süreçlere aktif katýlýmýný teþvik ederek toplumsal farkýndalýk yaratýlmasý. Gelecekteki Projelerin Ýlk Adýmý Protokol, kurumlar arasý iþ birliðini güçlendirmekle birlikte, ileride hayata geçirilecek birçok farklý projenin de temelini oluþturuyor. Bu baðlamda Nizip Eðitim Fakültesi Dekaný Prof. Dr. Nihat Þimþek, "Bu tür iþ birlikleri hem akademik hem de toplumsal anlamda büyük önem taþýyor. Üniversite olarak üzerimize düþen tüm sorumluluklarý yerine getirmeye hazýrýz," dedi.Projenin, yerel düzeyde toplumsal fayda saðlayarak suç oranlarýnýn düþürülmesine katký sunmasý bekleniyor.![]()