Eðitime Destek: Nizip'ten Topluma Kazandýrma ProjesiNizip Cumhuriyet Baþsavcýlýðý Denetimli Serbestlik Müdürlüðü, kamu yararýna çalýþma cezasý alan yükümlülerle iþ birliði yaparak Nizip Bilim ve Sanat Merkezi'nin bahçesinde önemli bir temizlik ve bakým çalýþmasý gerçekleþtirdi. Tadilat sürecine giren bu merkez, uzun süre ihmal edilmesi nedeniyle kötü bir durumda bulunuyordu. Yükümlüler, merkezin bahçesinin temizliði, peyzaj düzenlemesi ve bakýmýný üstlenerek hem kendilerini geliþtirdiler hem de topluma faydalý bir iþte yer aldýlar.Yükümlüler, gerçekleþtirilen çalýþmalarda aðaçlarýn bakým ve budama iþlemlerinin yaný sýra, toprak üzerinde biriken yaprak, dal ve otlarýn temizlenmesi gibi önemli görevleri üstlendiler. Bu kapsamlý temizlik çalýþmasý, Nizip Bilim ve Sanat Merkezi'nin bahçesinin hem görsel olarak düzenlenmesini saðladý hem de eðitim alanýnda faaliyet gösterecek öðrencilere daha saðlýklý bir çevre sunmuþ oldu. Bahçede yapýlan düzenlemelerle, öðrencilerin sosyal ve kültürel etkinlikler yapabilecekleri bir alan yaratýlmýþ oldu.Nizip Cumhuriyet Baþsavcýlýðý Denetimli Serbestlik Müdürü Adem Özdemir, yükümlülerin topluma kazandýrýlmasý ve iyi birer yurttaþ olmalarý için bu tür projelere önem verdiklerini vurguladý. Özdemir, "Amacýmýz milli ve manevi deðerleri geliþtirmek, bu doðrultuda yükümlülerimize çeþitli fýrsatlar sunmak. Eðitime destek verme konusunda kararlýyýz ve diðer kurumlarla iþ birliði içinde farklý projelere imza atýyoruz," dedi.Yapýlan çalýþmalardan dolayý emeði geçen yükümlülere ve Nizip Cumhuriyet Baþsavcýlýðý Denetimli Serbestlik Müdürlüðü personeline teþekkür eden Özdemir, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin devam edeceðini belirtti. Bu yaklaþým, hem yükümlülerin topluma yeniden kazandýrýlmasýný saðlamakta hem de eðitim alanýnda önemli katkýlar sunmaktadýr.Nizip Cumhuriyet Baþsavcýlýðý Denetimli Serbestlik Müdürlüðü'nün bu tür projeleri, sadece yükümlülerin rehabilitasyonu açýsýndan deðil, ayný zamanda toplumun eðitimine olan katkýsý bakýmýndan da büyük bir önem taþýyor. Gelecek dönemde benzer projelerin artýrýlmasý planlanmakta, bu sayede hem eðitim kurumlarýnýn desteklenmesi hem de sosyal sorumluluk bilincinin geliþtirilmesi hedeflenmektedir.