Nizip Ticaret Odasý (NTO) sponsorluðunda ve ev sahipliðinde, Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü iþbirliði ile düzenlenen Ortaokullar arasý bilgi yarýþmalarýnýn finali yapýldý.Düzenlenen final yarýþmasýnda Abdurrahman Alkan Ortaokulu birinci, Ayþen Müslüm Erdoðan Ortaokulu ikinci ve Yunus Emre Ortaokulu üçüncü oldu.Yarýþma sonucunda birinci olan Abdurrahman Alkan Ortaokulu'nun öðrencilerine tam altýn, ikinci olan Ayþen Müslüm Erdoðan Ortaokulu'nun öðrencilerine yarým altýn, üçüncü olan Yunus Emre Ortaokulu'nun öðrencilerine çeyrek altýn ve ayrýca yarýþmacý okullarýn müdürlerine de plaket verildi.Yarýþmanýn açýlýþýnda bir konuþma yapan NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt Pandemi ve bölgemizde yaþanan deprem felaketi nedeniyle en son 2019 yýlýnda düzenlediðimiz bilgi yarýþmasýnýn bu yýl 17.incisini düzenlemekteyiz dedi.4 Mart'ta baþlayan bilgi yarýþmalarýna Nizip ve çevre köylerinde bulunan 46 Ortaokulun katýldýðýný belirten NTO Baþkaný özyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü; Siz deðerli eðitim camiasý ile yeniden bu heyecan verici atmosferde birlikte olmaktan çok mutluyuz. Yarýþmaya katýlarak baþarý gösteren tüm öðrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum. 2019 -2024 yýllarýnda birçok alanda önemli ilerlemeler yaþanmýþtýr. örneðin; yapay zeka, 5g teknolojisi, elektrikli araçlar, yeþil dönüþümün önemi gibi konularý söyleyebiliriz. Ayný zamanda eðitim ve öðretim alanýnda da; dijital eðitim platformlarý, çevrimiçi dersler ve kiþiye özgü eðitim materyalleri, web seminerleri ve uzaktan eðitim araçlarý önemli hale gelmiþtir. Uzaya giden ilk Türk astronot Alper Gezeravcý da bizlere gurur kaynaðý olmuþtur. Bu geliþmeler bize eðitim ve öðretim sürecinde, dünyadaki geliþmeler paralelinde stratejik eðitim modeli ile hýzlý düþünme ve problem çözme becerilerini arttýrarak, eðlenceli ve motive edici uygulamalar ile öðrenmeyi teþvik etmeliyiz. Baþarý yolunda vazgeçmek yerine baþladýðýný bitiren bireyler yetiþtirmeliyiz. örneðin; Sporcu Bau Samnang en sonuncu olduðunu bile bile baþladýðý iþi bitirmek için aniden þiddetlenen yaðmura raðmen son çizgiye kadar koþmuþtur. Bazen birinci olmak deðil iþi bitirmekte önemlidir. Sevgili öðrenciler; elinizden gelenin en iyisini yapýnýz, sabýr ve azim ile þimdi olmasa bile yarýn farklý zamanlarda hayat sizleri ödüllendirecektir. Her alanda kendinizi geliþtiriniz, dönüþtürünüz ve yeniliklere açýk olunuz. Nizip Ticaret Odasý geleceðimizin teminatý çocuklarýmýz için gerçekleþtirilecek projelere ve etkinlere katký saðlamaya devam edeceðiz. TBMM kuruluþunun 104'nci yýl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramýný kutluyor, bu güzel günü armaðan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaþlarýný da minnet, þükran ve rahmetle anýyorum. Bu yarýþmanýn gerçekleþtirilmesinde emeði gecen tüm okullarýmýza, öðrencilerimizin ailelerine, Deðerli Milli Eðitim Müdürümüze ve öðretmenlerimize, çalýþanlarýna ve öðrenci arkadaþlarýmýza teþekkür eder, baþarýlarýnýn devamýný diliyor, sevgi ve saygýyla selamlýyorum þeklinde konuþtu.Yapýlan bilgi yarýþmasý finaline, Nizip Kaymakamý Osman Uðurlu, Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, Nizip Belediye Baþkan Yardýmcýsý Tanju Bayýndýrlý, NTO Meclis Baþkaný Bekir Karabacak, NTO Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat, NTO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, okul müdürleri çok sayýda öðrenci ve veli de katýldý.