Nizip Denetimli Serbestlik Müdürlüðü tarafýndan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programý gerçekleþtirildi.Programa Nizip Cumhuriyet Savcýsý Þenkut Evren, Denetimli Serbestlik Müdürü Ýsa Küçük, Ýlçe Müftüsü Selahattin Özçelik, Müdürlük personelleri, basýn mensuplarý ve çok sayýda yükümlü katýldý.Anma programý, saygý duruþu ve Ýstiklal Marþý'nýn okunmasý ile baþladý. Kur'an-ý Kerim tilavetinin ardýndan Cumhurbaþkanlýðý tarafýndan hazýrlanan sinevizyon gösterisi ve 15 Temmuz Þehidi Ömer Halis Demir'e ithafen yazýlan "30 Kuþ" isimli þiir dinletisi gerçekleþtirildi.Programda günün anlam ve önemi ile ilgili konuþma yapan Ýlçe Müftüsü Selahattin Özçelik konuþmasýnda ''15 Temmuz'u anmak ve anlamak üzere bir araya geldik. 15 temmuz önemli bir tarih, önemli bir an. 15 Temmuz'da bu ülke vatanýný satan hainleri gördüðü gibi vatanýný korumak, kurtarmak için tanklarýn altýna yatan, uçaklara ve helikopterlere meydan okuyan, kurþunlarýn üzerine, üzerine giden kahramanlarý da gördü. 251 aziz þehidimizi rahmetle anýyorum 2196 gazimiz var, bu süreçte onlardan da vefat edenlere rahmet diliyorum. Kalanlara hayýrlý, uzun ömürler diliyorum. Rabbim, memleketimize bir daha böyle acý bir tecrübeyi yaþatmasýn'' diyerek, dualar ederek, bir daha benzeri gecelerin yaþanmamasýný diledi.Programýn sonunda 15 Temmuz hain darbe giriþiminin hafýzalardan silinmemesi için Türk milletinin destansý direniþini konu alan "Oradaydýk unutmadýk ve unutturmadýk" temalý Ýhlas Haber Ajansý muhabirleri tarafýndan çekilen 55 kare fotoðrafýn yer aldýðý fotoðraf sergisi katýlýmcýlar tarafýndan gezildi.![]()