TOBB 79. Genel Kurul Hizmet Þeref Belgesi Takdim Töreni, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn katýlýmýyla TOBB Ýkiz Kuleler Konferans Salonu'nda gerçekleþtirildi.TOBB Genel Kurulu kapsamýnda düzenlenen törende, Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý'ya Hizmet Þeref Belgesi verildi.TOBB delegeliðinde 10, 20, 30 ve 40 yýlýný dolduran üyelere Hizmet Þeref Belgesi, Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Fuat Oktay, Cumhurbaþkanlýðý Yüksek Ýstiþare Kurulu Üyesi (Eski Meclis Baþkaný) Cemil Çiçek, Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mustafa Varank, Ticaret Bakaný Mehmet Muþ, Hazine ve Maliye Bakaný Nurettin Nebati, TOBB Baþkaný Rifat Hisarcýklýoðlu, NTB Meclis Baþkaný Ahmet Polat, NTB Genel Kurul Delegesi Kemal Osanmaz, NTB Genel Sekreteri Eray Ölçal, TOBB Genel Kurul Divaný, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Delegeleri ile oda-borsa baþkanlarýnýn da katýlýmlarýyla gerçekleþen törende verildi.TOBB Baþkaný Rifat Hisarcýklýoðlu yaptýðý konuþmada, birlik, beraberlik ve vefaya büyük önem verdiklerini belirterek, "Büyüklerimizin dediði gibi, marifet iltifata tabidir. Ýþte bizde burada, camiamýza en uzun süre hizmet etmiþ arkadaþlarýmýza, fazlasýyla hak ettikleri Hizmet Þeref Belgelerini takdim etmek üzere bir araya geldik. Ne mutlu bizlere ki, camiamýzda hep böyle deðerli insanlarý tanýdýk ve birlikte çalýþtýk. Onlarýn emekleri ve gayretleriyle, Oda ve Borsalar, reel sektörün hizmet merkezleri haline geldi. Kurumsal hizmet kapasiteleri büyüdü, daha iyi, daha kaliteli hizmet sundular. Dünyanýn örnek aldýðý bir yapýya dönüþtüler. Þirketlerimizin büyümesini, dýþarýya açýlmasýný saðladýlar. Böylece memleketimize daha çok yatýrým, üretim, ihracat ve istihdam kazandýrdýk. Tüm bunlarý, el birliði, gönül birliði, akýl birliðiyle baþardýk. Allah, bu ülke için emek veren, alýn ve akýl teri döken, herkesin baþarýlarýný daim kýlsýn" dedi.Konuþmalarýn ardýndan Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan ve TOBB Baþkaný Rifat Hisarcýklýoðlu TOBB bünyesinde 10, 20, 30 ve 40 yýlýný dolduran üyeleri temsilen bazý oda ve borsa baþkanlarýna Hizmet Þeref Belgeleri ve plaketlerini vererek hatýra fotoðrafý çektirdi.