![]()
Kuru Fasulye(zeytinyaðlý)
Ulusal yemeklerimizden biride kuru fasulyedir.Atamýz MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün en sevdiði yemeklerden biriydi.Özellikle kýþ aylarýnda yapýlan etli veya zeytinyaðlý kuru fasulye besin deðeri yüksek bir yemektir.
malzemeler
2 su bardaðý kuru fasulye
2 adet kuru soðan
1 yemek kaþýðý biber salçasý
1 yemek kaþýðý domates salçasý
1 çay bardaðý zeytinyaðý
5 su bardaðý su
yapýlýþý:
fasulye bir gün önceden ýslatýlýr,ertesi gün suyu süzülür.soðanlar doðranarak sývý yaðda pembeleþtirilir.5 su bardaðý sýcak su ilave edilerek salçalar konulur,fasulye ilave edilir.düdüklü tencerede yaklaþýk 30 dk piþirilirç15 dk dinlendirildikten sonra servise hazýrdýr.
not:tarif yaklaþýk 6-7 kiþiliktir.