![]()
Nizip Ticaret Odasý (NTO) Arabuluculuk ve Uyum Merkezi'nin açýlýþ töreni Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði (TOBB) Baþkaný M. Rifat Hisarcýklýoðlu, TOBB Uyum Yönetim Kurulu Baþkaný Cemil çiçek, Gaziantep Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin, Nizip Kaymakamý Oðuz Alp çaðlar, Nizip Belediye Baþkaný Mehmet Sarý ile çok sayýda protokol üyesi, Oda ve Borsa Baþkanýnýn katýlýmý ile gerçekleþti.Nizip üretim, istihdam ve ihracattaki baþarýsý ile bölgemizde seçkin bir ilçe olduðunu dile getiren NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, Ýlçemiz ayný zamanda giriþimcilerimiz ile ticari anlamda dinamik bir yapýya sahiptir dedi.Nizip iþ dünyasý olarak þehrin ekonomide söz sahibi olabilmesi adýna hem ulusal hem de küresel olarak çalýþmalar yaptýklarýný ifade eden NTO Baþkaný özyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü: TOBB Baþkanýmýz M.Rifat Hisarcýklýoðlu'nun birliðimiz baþkanlýða geldiði ilk günden itibaren ülke ekonomisini kalkýndýrmak adýna yapmýþ olduðu giriþimler meyvesini vermeye baþladý. Bunlardan en önemlisi de ticari faaliyetler yürütülürken hem maddi hem de manevi zararlara sebep olan anlaþmazlýklar da yaþanan zaman kayýplarýnýn çözüme ulaþmasý için yapmýþ olduðu çalýþmalardýr. Her zaman dile getirdiðiniz gibi Arabuluculuk bir kazan-kazan yöntemidir ve toplumsal barýþa da katký saðlamaktadýr. Bu kapsamda 2020 yýlýnda TOBB'un giriþimleri ile iþ dünyasýnýn ve vatandaþlarýn uyuþmazlýklarýnýn sürdürülebilir çözümlere ulaþmasýna yardýmcý olmak amacýyla kurulan TOBB Uyum Danýþmanlýk A.Þ ile Odamýz arasýnda iþbirliði protokolü imzalanarak Nizip Ticaret Odasý Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi kurulmuþtur. Böylece Oda olarak çözüm odaklý çalýþmalarýmýza yeni bir hizmet daha eklemiþ oluyoruz. Sizlerinde bildiði gibi iþ yaþamýnda yeri geliyor zaman, paradan daha deðerli oluyor. Uzun süren davalarda, gereksiz zaman ve itibar kaybý da yaþanabiliyor. Oda olarak bizlerde arabuluculuk ve tahkim faaliyetlerine destek vererek ticari uyuþmazlýklarýn ilçemizde de daha hýzlý sonuçlandýrýlmasýný ve yýllarca mahkemelerde çözüm bekleyen uyuþmazlýklarýn çözüme kavuþturulmasýný bu merkezimizde saðlayacaðýz. Bugüne kadar bizlerden desteklerini esirgemeyen TOBB Baþkanýmýz Rifat hisarcýklýoðlu'na, tüm yönetim birimlerimize, üyelerimize, paydaþlarýmýza, bakanlarýmýza, valimize, milletvekillerimize, belediye baþkanlarýmýza bölge protokolümüzü oluþturan tüm kurum/kuruluþ, sivil toplum örgütlerimize ve personellerimize þahsým, yönetim kurulu üyelerimiz ve meclis üyelerimiz adýna teþekkürlerimi sunarým þeklinde konuþtu.Seçimlerin Nizip iþ dünyasýna hayýrlý uðurlu olmasýný dileyen M.Rifat Hisarcýklýoðlu yeni çalýþma dönemi için de Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt ve Meclis Baþkaný Bekir Karabacak nezdinde tüm yönetim kurulu ve meclis üyelerine baþarýlar diledi.Hisarckýlýoðlu þunlarý söyledi: Bugün açtýðýmýz Arabuluculuk Merkeziyle, sizlere hukuki ihtilaflarýnýzý en hýzlý þekilde çözmenize yardýmcý oluyoruz. Zira biliyorsunuz, ortalama bir dava, yýllar sürer. Ýþte bu noktada, alternatif çözümler devreye girmek zorundadýr. Sayýn Cemil çiçek adalet bakanlýðýnda bunu baþlattý. Sonrasýnda , Ýþçi-iþveren, ticari ve tüketici uyuþmazlýklarýnda, arabuluculuk zorunlu hale getirildi. Biz de TOBB bünyesinde, Arabuluculuk Merkezi kurduk. Baþkanlýðýný, Meclis Baþkanýmýz Sayýn Cemil çiçek üstlendi. Sistemin kullanýmý her geçen gün arttý. Arabuluculuða gelen baþvuru sayýsý ayda 100 bine ulaþtý. Ve bunlarýn yüzde 70'i, anlaþmayla sonuçlandý. Eskiden yýllar süren davalar, günler-haftalar içinde bitti. Yani adalete eriþim hýzlandý. En önemlisi de, taraflar helalleþerek ayrýldý. Zaten kültürümüzde de ne diyor; kolaylaþtýrýnýz, zorlaþtýrmayýnýz. Artýk tüm ticari ihtilaflarýnýzý burada, hem daha hýzlý, hem de daha ucuza çözebileceksiniz. Aylar ve hatta yýllar süren davalarýn, burada birkaç hafta içinde sonuca ulaþtýðýný görebileceksiniz. Sizler de bu imkâný muhakkak kullanýn