Nizip Ticaret Odasý'nýn (NTO) kuruluþunun 60'ýncý yýldönümü vesilesiyle düzenlenen ödül töreni Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði (TOBB) Baþkaný M. Rifat Hisarcýklýoðlu, TOBB Uyum Yönetim Kurulu Baþkaný Cemil çiçek, Gaziantep Milletveklili Nejat Koçer, Gaziantep Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin, Nizip Kaymakamý Oðuz Alp çaðlar, Nizip Belediye Baþkaný Mehmet Sarý ile çok sayýda Oda ve Borsa Baþkanýn katýlýmýyla gerçekleþtirildi.Düzenlenen törenin açýlýþ konuþmasýný yapan NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, Gaziantep'in düþman iþgalinden kurtuluþunun 101. yýl dönümünde Vatanýmýzý bizlere miras býrakan kahraman ecdadýmýzý ve aziz þehitlerimizi rahmet ve minnetle anýyoruz dedi.NTO'nun 60. Hizmet yýlýný kutlamanýn gurur ve onurunu yaþadýklarýný ifade eden NTO Baþkaný Mehmet özyurt þunlarý ifade etti: Paydaþlarýmýzla birlikte ortak çalýþmalar yürütülmüþ olup sektörlerin geliþimine yönelik projelerimiz, coðrafi iþaretlerimiz, eðitimlerimiz ve seminerlerimiz, yurtdýþý iþ gezilerimiz ve sosyal sorumluluk projelerimiz gibi üyelerimizin ve paydaþlarýmýzýn menfaatine olan her alanda yenilikçi hizmetler sunmaya çalýþmaktayýz. Yeþil/Dijital dönüþüm ve iklim çalýþmalarý, Giriþimcilik ekosistemi, Ar-ge çalýþmalarý projeler ile insan odaklý üretim, yenilikçi hizmetler sunarak sürdürülebilir baþarýyý hedefliyoruz. Bugün sizlerle birlikte odamýzda 40 ve 50 yýldan uzun süredir büyük bir gayretle hizmet veren ve faal olarak kayýtlý olan üyelerimize de camiamýza vermiþ olduklarý hizmetlerin anýsýna teþekkür plaketi vereceðiz. Bu üyelerimiz önde gelen hayýrsever iþ insanlarý olup, bizlerin önünü açarak yol göstermiþ, ilçemiz ekonomisine büyük katkýlar sunmuþlardýr. Kendilerine sizlerin huzurunuzda teþekkürlerimizi sunarým. Ýnanýyorum ki üçüncü nesil kuþaklarý da bu yoldan devam edeceklerdir. Bu önemli günümüzde, ilçemiz sanayici, tacir ve üreticilerinin yanýnda olarak teþriflerinizle bizleri onurlandýrdýnýz. ülkemiz ve ilçemiz adýna yaptýklarýnýz, göstermiþ olduðunuz gayretiniz için sizlere sonsuz teþekkürlerimi sunuyorum. Bu günün gurur vesilesi olan üyelerimize ve teþrifleriyle bizleri onurlandýran baþta TOBB Baþkanýmýz Rifat hisarcýklýoðlu'na, olmak üzere tüm misafirlerimize teþekkür ediyor, sizleri þahsým, NTO ve Nizipliler adýna, sevgi ve saygýyla selamlýyorum ifadelerini kullandý.ödül töreninde bir konuþma gerçekleþtiren TOBB Baþkaný M. Rifat Hisarcýklýoðlu, Nizip'in yýldýzlarýna, fazlasýyla hak ettikleri ödüllerini takdim etmekten büyük mutluluk duyduklarýný ifade etti. Organ seçimlerini büyük bir olgunluk tamamlayan Oda, Borsa ve tüm üyeleri kutladýðýný söyleyen Hisarcýklýoðlu, Bu seçimler, bizim camiamdaki demokrasinin güzel bir örneði. Zaten unutmayýn, bu makamlar alma deðil verme makamý. Artýk seçim bitti, þimdi el ele verip, tek yürek halinde Nizip için çalýþma vaktidir. Nizip'te hem Odamýz hem Borsamýz akreditedir. Yani 5 yýldýzlý oda ve borsadýr. Bu vizyonlarýndan dolayý da kendilerini ayrýca kutluyorum. Mehmet özyurt Kardeþimle Ankara'da TOBB'da, Ticaret Odalarý Konseyinde, birlikte çalýþýyoruz. Sizleri de, Ankara'da en iyi þekilde temsil ediyor. Nizip'e en iyi þekilde hizmet vermek için, azimle çalýþan Mehmet Kardeþime Allah razý olsun diyorum. Odamýzýn, Nizip'in yerel deðerlerini koruma ve markalaþtýrma için yaptýðý çalýþmalarý da memnuniyetle takip ediyorum. Nizip Zeytinyaðý, Sabunu, Patlýcaný ve Nanesi, Odamýz tarafýndan coðrafi iþaretle tescil ettirildi ve koruma altýna alýndý dedi.-Oda Borsa Baþkanlarýna övgüNizip Ticaret Odasý'nýn da Nizip Ticaret Borsasý'nýn da, Nizip'e deðer katan çalýþmalar yaptýðýný belirten Hisarcýklýoðlu Hem de sizlerin her sýkýntýsýný Ankara'ya getirip, çözüm arýyorlar. Pandemi döneminde de, dertlerinize tercüman oldular. Sizlerin yaþadýðý sorunlarý ve önerilerinizi topladýlar. Hep birlikte bunlarý, icra makamýnda olan hükümete ilettik. Bunlarýn önemli bir kýsmýndan da sonuç aldýk. Pek çok destek ve düzenleme hayata geçti. Ama sýkýntýlarýmýz bitmedi, sorunlar elbette var. Bunlarý da devamlý dile getiriyor, çözüm saðlamak için uðraþýyoruz. Sorunlarý ve taleplerinizi tüm Bakanlarýmýza iletiyoruz. Bu noktada þunu da hiç unutmayalým. Bizler üyelerimizin sesiyiz ve onlarýn tercümanlarý oluruz. Bize yasayla verilen görev budur. Ýcraat yetkisi ve sorumluluðu da, hükümetimizindir diye konuþtu.Konuþmasýnda birlik ve beraberlik vurgusu yapan TOBB Baþkaný Hisarcýklýoðlu þöyle konuþtu: Bir ve beraber olunca, Allah rahmeti ve bereketi de verir. Yeter ki birbirimizi ötekileþtirmeyelim. Kimseyi, fikrinden, inancýndan, görüþünden dolayý dýþlamayalým. Son olarak 2 güzel haberle konuþmama son vereyim. Antep'te 1 okul yapmýþtýk. Oda ve Borsamýz bizden burada da bir okul talep etti. TOBB olarak Nizip'e de bir okul yapacaðýz, hayýrlý olsun. Ýkinci güzel haber de þu; 60 sene önce yarým kalan milli bir otomobil üretme rüyamýz gerçeðe dönüþtü. 29 Ekim'de TOGG fabrikamýzý açtýk. 2023'ün Mart ayýndan itibaren de yollarda arabamýzý görmeye baþlýyoruz. Camiamýzýn kurucu ortaðý olduðu bu giriþimi baþarýya ulaþtýrmýþ olmak da, hepimiz için ayrý bir gurur ve iftihar kaynaðýdýr. Nizip TO'muz, bugün bir güzel iþe daha imza atýyor. Nizip'e deðer katan giriþimci kardeþlerimizi ödüllendiriyor. Zaten kültürümüz de ne diyor, marifet iltifata tabirdir. Nizip ekonomisine saðladýklarý katkýdan dolayý ödül alacak tüm giriþimci kardeþlerimi yürekten kutluyorum Konuþmalarýn ardýndan 40 ve 50 yýldan uzun süredir hizmet veren ve faal olarak kayýtlý olan NTO üyelerine iþ dünyasýna vermiþ olduklarý hizmetlerin anýsýna teþekkür plaketi takdim edildi.