Ulusal, bölgesel, yerel radyo ve televizyon kuruluþlarýndan oluþan 722 üyesiyle Türkiye'nin ilk ve tek yayýncý meslek birliði RATEM'den, radyo ve televizyonlarýn sýkýntýlarýnýn çözümü ile ilgili açýklama yaptý.Açýklamada "Bakanlýklar nezdinde dile getirdiðimiz; 1-Ödenemez hale gelen telif bedelleri 2-Yüksek enerji bedelleri 3-Döviz bazlý TÜRKSAT ödemeleri 4-Kule yüksek kira bedellerinin makul seviyelere indirilmesi veya bu yüksek bedelleri ödeyebilmemiz için,*Kamu spotlarýnýn bir bedel karþýlýðýnda yayýnlanmasý, *Resmi ilanlarýn radyo ve televizyonlarýmýza da verilmesi, *Kamu þirket ve bankalarýnýn reklam bütçelerinden yerel/bölgesel radyo ve televizyonlarýmýza da pay ayrýlmasý, *Belediye bütçelerinde bulunduklarý il/ilçelerdeki yerel/bölgesel radyo ve televizyon kuruluþlarýna pay ayrýlmasý taleplerimizin karþýlanmasýný istedik.Yönetim Kurulu olarak 2022 yýlý Haziran ayýnda TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nda radyo ve televizyonlarýn resmi ilanlarý alabilmesi için yaptýðýmýz yoðun çalýþmalara raðmen Basýn Kanunu'nda yine yer alamadýk. Akabinde yaptýðýmýz görüþmelerden de sonuç alamayýnca; sesimizi daha geniþ kitlelerin duymasýný saðlamak, hem izleyici ve dinleyicilerimizin desteðini alabilmek hem de Cumhurbaþkanýmýza sesimizi duyurmak için TÜM ÜYELERÝMÝZLE BÝRLÝKTE "Bu Sesi Duyun!" kampanyasýný baþlattýk.Çünkü bu köklü sorunlarýmýz çözülmezse, izleyeceðiniz bir yerel televizyon, dinleyeceðiniz bir yerel radyo kalmayacak. Ekranlar kararacak, radyolar susacak…" denildi.Yapýlan programa NRT Yönetim Kurulu Baþkaný Bekir Þen, NRT Genel Yayýn Yönetmeni Metin Ýliksoy, AGRT Yönetim Kurulu Baþkaný Halef Bilgiç katýldý.