Siyaset, medya, yargý üçgeninde tezgahlanan kumpas çöktü!ÝFTÝRANIN ÝTÝRAFIGaziantep Gazeteciler Cemiyeti Baþkaný ve Ay Medya Grup Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Ay'ýn siyaset, medya ve yargý üçgeninde tezgahlanan kumpas ile cezaevine konulduðu, mahkeme huzurunda ortaya çýktý. Ýbrahim Ay'ýn kirli ittifakýn iftirasýna uðradýðý ve yaþadýðý hukuksuzluk, iftirayý atan suçlunun itirafý ile belgelendi. Ýtiraf dilekçesini mahkeme huzurunda dillendirilmesi ve dilekçe ile de kaleme alýnarak dava dosyasýna konulmasýna raðmen Ýbrahim Ay'ýn tutukluluðuna devam yönünde karar verilmesi kamuoyunun adalete olan inancýný sarstý.Gaziantep'in en önemli dinamiklerinden, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Baþkanlýðý görevini yýllardýr baþarýyla yürüten Ýbrahim Ay, 2018 yýlýnda yerel gazeteci M.Ö.'nün silahlý saldýrýya uðramasýna iliþkin yürütülen soruþturmaya dahil edilmek istendi. Adli makamlarca yürütülen soruþturma sonunda Ýbrahim Ay hakkýnda takipsizlik kararý verildi. Ancak bu karara raðmen Ýbrahim Ay'a olan kin ve nefreti tüm þehir tarafýndan bilinen M.Ö. siyaset ve yargý mensuplarý ile oluþturduðu kirli ittifaký sahneye alarak, azmettirici olarak yargýlandýðý davada ceza alan Selçuk Yiðit isimli tutukluyu özgürlük vaadi ile tezgahladýklarý kumpasýn sahnelenmesi için piyon olarak kandýrdý. M.Ö.'nün avukatlarý meslek etik ve ilkelerini ayaklar altýna alarak defalarca cezaevine giderek Selçuk Yiðit'e, siyasi güçlerinin yaný sýra adliyede etkin olduklarýný ve bizzat ismini verdikleri 4. Aðýr Ceza Mahkemesi baþkaný hakim ile görüþerek kendisine en aðýr cezayý verdirdiklerini ve Ýbrahim Ay'ý suçlamasý halinde bu kez kýsa süre içerisinde tahliye ettireceklerini söyleyerek ikna etti. Kirli ittifakýn mensuplarý aile fertleri ile de temas kurarak Selçuk Yiðit'e, 2021 yýlýnda Ýbrahim Ay'ýn azmettirici olduðu iftirasýný kaleme alan mektup yazdýrdý ve mektubu Cumhuriyet Baþsavcýlýðý veya 4. Aðýr Ceza Mahkemesi yerine M.Ö.'nün avukatýna göndermesini saðladý. Adli standartlarýn hiçe sayýlarak sadece müþtekilerin görebileceði þekilde gizlilik içerisinde yürütülen soruþturmada kurulan kumpasýn elde ettiði ve tamamý çürütülen sözde delillerle Ýbrahim Ay, 28 Haziran'da tutuklandý.Tutuklanmasýnýn ardýndan gizlilik adý altýnda müdahil avukatlarýn dosyaya ulaþýmý engellendi ve iddianamenin hazýrlanmasýnýn ardýndan Ýbrahim Ay, 8 Aralýk 2022 Perþembe günü ilk kez hakim karþýsýna çýktý. Herkesin merakla beklediði ve kamuoyunda 'Yýlýn Davasý' olarak adlandýrýlan davanýn duruþmasýnda hakim karþýsýna çýkan kirli ittifakýn kumpasýný sahnelemesi için kullanýlan Selçuk Yiðit, Ýbrahim Ay'a karþý attýðý iftirasýný itiraf etti.Ýftiranýn itirafý herkesi þoke ederken, iki gün boyunca süren yargýlama sonunda tüm sanýk ve tanýklarýn olayýn Ýbrahim Ay ile hiçbir ilgisi olmadýðýný söylemesine raðmen, mahkeme duruþmayý tutukluluk halinin devamý yönünde kararý ile erteledi. Ýki gün süren ve davaya katýlan herkesin tahliyesine kesin olarak baktýðý Ýbrahim Ay'ýn tutukluluðunun devamý kamuoyunun adalete olan güven ve inancýný sarstý.Ýbrahim Ay'a iftira atan ve bunu duruþmada herkesin huzurunda dile getiren Selçuk Yiðit'in, mahkemeye sunduðu 9 sayfalýk itiraf dilekçesi kumpasýn en net halini de ortaya koydu. Ýþte kirli ittifakýn kurduðu kumpasý net þekilde anlatan Selçuk Yiðit'in itiraflarý:"Sayýn Baþkaným, 2018 yýlýnda M.Ö.'nün vurulmasý ile ilgili yargýlandýðým mahkemenizden 20 yýl ceza aldým. Ben bu cezayý aldýktan sonra M.Ö.'nün avukatlarýndan Hüseyin Tank isimli þahýs cezaevinde beni ziyarete geldi. Bana, 'gördün mü bak nasýl en aðýr cezayý aldýrdýk. Bak gör. Türkiye'de hiç kimse basit bir öldürmeye teþebbüs suçundan 20 yýl ceza almadý. Ýlk kez sen aldýn gücümüzü gör. Daha gör bu cezayý hiç indirim yaptýrmadan istinaftan onaylatýp, Yargýtay'a taþýyacaðýz. Oradan da dosyanýn en geç sürede gelmesi için elimizden geleni yapacaðýz. Sen bilmiyorsun ama M.Ö.'nün hem adliyede hem de istinafta tanýdýk akrabasý olan çok hakim savcý var' dedi. Benden ne istediklerini sorduðumda lehimize ifade verir, bu olayý yaptýranýn Ýbrahim Ay olduðunu söylerse þikayetlerini çekeceklerini ve istinaftan beni tahliye ettireceklerini söylediler."Hüseyin Tank'ýn bu görüþmenin ardýndan yine ziyaretine geldiðini ve kendisini ikna etmeye çalýþtýðýný anlatan Selçuk Yiðit, daha sonra avukat Ýnan Öztürk'ün cezaevine geldiðini anlattýðý dilekçesinde, "Ýnan Öztürk isimli avukat bana ifade verirsem tahliyemin hazýr olduðunu söyledi. Sen ifadeni ver gerisini bize býrak dedi. Ýnanmadýðýmý söyleyince bana 'Düþün size nasýl Türkiye'de öldürmeye teþebbüs suçunun en aðýr cezasýný aldýrdýk. Eðer arkamýzda birileri olmasa bunu yapabilir miydik. Bak mahkeme nasýl bizim istediðimiz yönde ilerledi hem yargýlanma sürecini uzattýk 3 yýl 6 ay da size yargýlama yaptýrdýk, nasýl 20 yýl ceza aldýrdýk. Ýstesek ilk mahkemede size ceza aldýrabilirdik ama sizi süründürmek istedik. Ýstediðimizi de yaptýk onun için aklýný baþýna al, kendini kurtarmaya bak. M.Ö.'nün istinafýn baþkanýyla çok samimi, onlarda senden böyle bir ifade bekliyorlar dedi. Ýbrahim Ay'ý tanýmadýðýmý söylememe raðmen bana dedikleri gibi ifade vermemin iþlerini göreceklerini söyledi. Ýfade verirsem hemen tahliye ettirileceðimi de söyledi. Ýnanmadýðýmý söyleyince hakim savcý hepsini araladýklarýný sadece ifadem gerektiðini ve bunu bizzat cumhuriyet savcýsýnýn istediðini, savcýnýn M.Ö.'nün teyzesinin oðlu olduðunu söyledi."Çaresizlik nedeniyle çýkar yol olarak gördüðü için teklifi kabul ettiðini anlatan Selçuk Yiðit, dilekçesinde, "Sonra Ýnan Öztürk tekrar gelip 'bana savcý hazýr seni 2-3 gün içerisinde ifadeye alacak. Sen orada Ýbrahim Ay ile Sadýk Onur Mert'in aralarýnýn çok iyi olduðunu, hatta olay günü Sadýk'la Ýbrahim'in konuþtuðunu ve Ýbrahim'in Antalya'da olduðunu söylediðini, parayý gidin kuyumcudan alýn dediðini, Sadýk Onur Mert'i Ýbrahim Ay'ýn azmettirdiðini söyle. Zaten elimizde Ýbrahim Ay'la ilgili 2-3 video var onlarý medyayla paylaþacaðýz, M.Ö.'nün büyük Tv kanallarýnda tanýdýklarý var' dedi. Ben de kabul ettim. Ýbrahim Ay'ýn televizyonda birisini darp ettiði videoyu izleyince güçlü olduklarýna inandým ve korktum."Bu görüþmenin ardýndan savcýya ifadeye alýndýðýný ve istenilen þekilde ifade verdiðini dilekçesinde anlatan Selçuk Yiðit, "Ýbrahim Ay'ý hiç tanýmadýðým halde bu beyanlarda bulundum. Anlatacaklarým M.Ö. ve avukatlarýnýn ve onlara bu cesareti verenlerin yargýyý ve diðer resmi kurumlarý nasýl baský altýnda ele aldýklarýný ve adaletin tecelli etmemesi için bizim hayatlarýmýzý bitirmek için kimliklerle iþbirliði yaptýklarýný yaþanan 5 yýllýk yargýlama sürecinde gelmiþ olduðumuz bu adaletsizce durumun ispatýdýr. Bu anlattýklarým M.Ö., Ýnan Öztürk ve Hüseyin Tank ile soyadýný bilmediðim, M.Ö. tarafýndan bana ziyarete gönderilen Deniz isimli avukatýn beyanlarýdýr. Hüseyin Tank ve Ýnan Öztürk, M.Ö.'nün sözcüsü olarak kaldýðým H tipi cezaevinden beni defalarca mahkemeden önce ziyaret ettiler. Hatta Hüseyin Tank kendisiyle görüþmek istediðime dair ofisine mektup yazdýrdý. Ýbrahim Ay ile ilgili samimi ikrarda bulunup Hüseyin Tank'a mektup yazdýðým iddia ediliyor, bu tamamen yalandýr. Cezaevi kayýtlarýný isteyin, ben Hüseyin Tank'a böyle bir mektup yazmadým bunun arkasýna sýðýnarak kendilerini aklamaya temiz göstermeye çalýþýyorlar. Hüseyin Tank bana karar mahkemesinden önce eðer Sadýk ve Ýbrahim Ay'ýn adýný vermezsem 'Baþkan Abdullah beyle görüþtük. Size en üst sýnýrdan 20 yýl ceza verdireceðiz bir gün bile indirim yaptýrmayacaðýz ve sen de mahkemenin nasýl bizden yana olduðunu bizim istediðimiz kararý vereceðini, gözlerinle göreceksin' diyerek gitti. Hüseyin Tank ceza mahkemesinden sonra tekrar gelip 'gördün mü bak bizim dediklerimizi sen yapmadýn ama mahkeme baþkaný yaptý. Size sýrf biz talep ettiðimiz için iyi hal indirimi uygulatmadýk. Çünkü bizim arkamýzda duran siyasiler mahkemeye bizzat talimat verdi. (Tahmazoðlu..) Ýnan Öztürk baðladý iþi heyeti de savcýlýðý da.' dedi. Ýnan Öztürk ise ziyaretime geldiðinde, 'biz tüm savcýlýðý da mahkeme heyetini de baðladýk. Araya tanýdýk siyasiler girdi. Gel bizim istediðimiz gibi ifade ver Sadýk'la Ýbrahim Ay'ýn üzerine sadece söylediklerimizi anlat gerisini bize býrak. Bizim gücümüz her þeye yetiyor, tüm adli merciler bize baðlý. M.Ö., Abdullah baþkanla bizzat görüþüyor aralarý çok iyi aldýðýnýz cezadan bile belli deðil mi. Basit bir yaralamadan ama biz iþi her yerden adli týptan bile baðladýðýmýz için öldürmeye teþebbüs oldu. Adlý týpý hallettik aðýr rapor aldýk, bizim arkamýzda duran çok siyasi isim var. Bunlar bizim için kolay þeyler aklýný baþýna al ver þu ifadeyi, cezaný düþürtelim istinaftan' diyerek gitti.Hüseyin Tank daha sonra ifade için görüþmeye geldi, savcýlýðý ayarladýklarýný dediklerini söylememi Sadýk Mert'i Ýbrahim Ay'ýn azmettirdiðini olay günü Sadýk ile Ýbrahim Ay'ýn telefonla konuþtuðunu söylememi böylece tutuksuz yargýlanacaðýmý söyledi. Ýfadeden sonra Hüseyin Tank, serbest kalmam için sabretmemi arkalarýnýn çok güçlü olduðunu ve söylediklerini yapmamý istedi. Ýnan Öztürk ise ifadeden sonra 'beni soran olursa tanýmýyorum de. Ýnan'ý babam gönderdi de. Ben artýk yokum çünkü ifþa oluyorum' diyerek aceleyle gitti. Sonra araya Deniz isimli bir avukat girdi. Ziyaretime gelip M.Ö.'nün selamý olduðunu ve mahkeme baþkanýyla görüþtüðünü adliyede tanýdýklarýnýn iþin arkasýný çýkarmayacaklarýný mahkemenin cezalarýmýzý en üst sýnýrda tutacaklarýný Abdullah baþkanýn kendilerine tam destek verdiðini anlattý ve olanlarý kimseye anlatmamam gerektiðini, anlatýrsam tahliye olamayacaðýmý söyledi. Sonra Mehmet diye bir avukat geldi kendisini M.Ö.'nün avukatým olarak atayacaðýný ama babamýn evrak imzalamasý gerektiðini söyledi ama ben kabul etmedim. Sonra bu avukat 5-6 kez daha geldi ve bana 'Abdullah baþkanla M.Ö. görüþtüler. Baþkan sana bazý sorular soracak' dedi, bu sorulara karþý dik durursam ifademe riayet edersem tahliye olacaðýmý ve sorularý getirerek vekaletimi alacaðýný söyleyerek gitti. Sonra ayný avukat gelip bana ifademde kalmam için doðrularý anlatmamam için ýsrarcý oldu ve Ýbrahim Ay'ýn yanýna yerleþtirdikleri birinden bahsetti ama kim olduðunu söylemedi ve sorularý anlattý."Bu kiþilerin güçlü olduðunu ve kendisini cezaevinden çýkarmayacaklarýna ikna ettiklerini anlatan Selçuk Yiðit, dilekçesinde yaþananlarý þu þekilde anlattý:"Ýbrahim Ay'la hiçbir tanýþýklýðým olmamasýna karþýn bu ifadeleri tamamen M.Ö., Hüseyin Tank ve Ýnan Öztürk bana vadettikleri tahliye sözüne inanarak verdim. Fakat 1 yýlý aþkýn bir süredir sürekli bu üç þahsýn bugün yarýn diyerek oyalamalarýndan anladým ki bu kocaman bir kumpastan ibaretti ve ayný dönemde cemiyet baþkanlýðý seçiminden hemen sonra Ýbrahim Ay'ýn tutuklanmasý çýktý olayýn asýl yüzünün Levent Özkurt, isimli gazetecinin de Ýbrahim Ay'a olan nefret ve kininin bu olayý M.Ö., Levent Özkurt ve Orhan Kýzýlaslan, þahýslarýn Ýbrahim Ay'a karþý beni kullandýklarý ve bir kumpas olduðumu anladým. Çünkü bu ifadelerden sonra yanýma çok sýk gelip giden Ýnan Öztürk orada ettiðimiz sohbetlerde Ýbrahim Ay'ýn durdurulmasý gerektiðini çünkü birçok iþlerine engel olduðunu söyledi. Ben de aramýzda oluþan samimiyetten ve artýk bana güvendiklerini anladýðýmdan dolayý sordum, 'iþlerinize nasýl baský yapýyor' dedim, o da güldü bana milletin video filan iþlerine engel oluyor, millet yolunu bulamýyor' dedi. Gazetecilerin parayý nerden bulduklarýný sorduðumda 'memlekette çapkýn çok parada çok sen çýk seninle çok iþ yapacaðýz' dedi. Ben kabul etmedim sonra 'Sen Asým Güzelbey nasýl gitti biliyor musun. Oðlu var eee her yerde uçkur çözmeyeceksin' dedi. Ne alakasý olduðunu sorunca, 'baþkan' ya engel oluyor her þeye memlekette namus bekçisi olmuþ' dedi. Tahliyemi sorunca az kaldýðýný, savcýnýn eline fýrsat geçirdiðini didik didik ettiðini, iddianame hazýrlanýnca dýþarý çýkacaðýmý söyledi. Tüm vaatlerle kandýrýlarak hiç tanýmadýðým Ýbrahim Ay ve Sadýk Onur Mert'in üzerine olayla ilgili ve alakalarý olmadýðý halde M.Ö. ve avukatlarýnýn yönlendirmesiyle ifadede bulundum fakat zamanla anladým ki bunlar tamamen bir kumpas ve ben de bu kumpasýn içine çekilerek yalan beyanlarda ifadelerde bulundum. Sonrasýnda piþman oldum ve Gaziantep Cumhuriyet Baþsavcýlýðýna dilekçe yazarak konuyu anlattým. Ýfadelerimin tamamen M.Ö., Levent Özkurt ve diðerleri tarafýndan bir kumpas ve çýkar amaçlý verdirildiðini aslýnda konunun doðrusunu anlattým. Fakat dilekçemden yaklaþýk 5 gün sonra akþam saatlerinde L tipine sevkimin çýktýðý söylendi. Böyle bir talebim ve isteðim olmadýðý halde 4 yýldýr iyi halli bir mahkum olarak tek bir tutanak ya da disiplin cezam olmadan ansýzýn sevkle getirildim. Bu sevkin de M.Ö. ve adliyede bulunan tanýdýklarý tarafýndan gerçekleþtirildiðini bana fazlasýyla susmam için kurulan psikolojik baskýlarý anlattýlar. Ben her konuþmamýzda Hüseyin Tank, Ýnan Öztürk ve diðer M.Ö. tarafýndan cezaevine yanýma gönderilen tüm avukatlarýn anlattýklarý M.Ö. diliyle sözcü olarak konuþtuklarýný her þeyi not aldým. Bu notlarýmý ve bana beyan ettikleri tüm bu kirli oyunlarý yüce mahkeme heyeti önünde kelime kelime anlatacaðým."