Öðretmenler Arasý Mangala Turnuvasý tamamlandýNizip'te 24 Kasým Öðretmenler Gününe özel düzenlenen Mangala Turnuvasý Nizip Salih Ekmekçi Ýlkokulu eski Müdürü Mehmet Karahan anýsýna oðlu Erhan Karahan'ýn katkýlarýyla düzenlendi.Bu yýl ilki düzenlenen Mangala Turnuvasý, 16 öðretmenin katýlýmýyla Nizip Bilim ve Sanat Merkezinde gerçekleþtirildi.Yapýlan turnuvaya Nizip Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, Milli Eðitim Müdürü Seyit Çakýr, Nizip Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Fatih Kurt, Müdür Yardýmcýsý Bahadýr Göðüþ, okul müdürleri, müdür yardýmcýlarý, öðretmenler, Nizip Gücü Spor Kulübü Baþkaný Murat Kekçe ve As Baþkaný Mustafa Kýlýçaslan katýldý.Turnuva sonrasý bir açýklama yapan Nizip Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, "Unutulmaya yüz tutan oyunlarý gün ýþýðýna çýkarmak, yeni nesle aktarmak, tanýtmak ve sevdirmek amacýyla bu oyun düzenleniyor. Anadolu'nun farklý bölgelerinde farklý isim ve kurallarla oynanan, atalarýmýzdan yadigar kalan Mangala zeka oyunumuza sahip çýkýlmasý, bu tarz organizasyonlarýn oluþturulmasý ve devam ettirilmesi çok önemlidir. Etkinliði gerçekleþtirenlere teþekkür ederim" dedi.Turnuva sonunda ayrýca mangal etkinliði düzenlendi.![]()