Nizip'te zeytin hasadýGüneydoðu Anadolu Bölgesi'nde zeytin üretiminin önemli bölümünün karþýlandýðý Nizip'te hasat zamaný devam ediyor.Ýlçenin en önemli tarýmsal ürünlerinden olan Antep fýstýðýnýn yaný sýra kendine özgü yaðlýk türleriyle Türkiye'nin en önemli zeytin ve zeytinyaðý üretim merkezlerinden Nizip'te yetiþtirilen zeytinlerin hasadýna baþlandý.Kendine has özellikleri ve zengin yemek çeþitliliðine sahip dünyaca ünlü mutfaðýyla gastronomi þehri Gaziantep, Türkiye'nin önemli zeytin ve zeytinyaðý üretim merkezleri arasýnda yer alýyor.Türkiye'de zeytin üretiminde 7'nci sýrada yer alan Gaziantep'te hasat dönemi baþlarken üretimi son yýllarda yüzde 50'den fazla artýþ gösteren ve kendine özgü yaðlýk türleriyle üreticisine ciddi ekonomik gelir saðlayan yüksek zeytin rekoltesi bu yýl çiftçilerin yüzünü güldürüyor.Kente has olan "Nizip yaðlýk" türü zeytin üretiminin yaygýn olduðu Nizip ilçesinde yýlýn ilk zeytin hasadý yapýlýrken yaklaþýk 2 ay sürmesi beklenen hasat döneminde, çiftçiler zeytin hasadý sevincini yaþýyor.Zeytinde verimin geçen yýllara göre düþük olmasý peþin olmasý yetiþtiricilerinin yüzünü güldürürken kentte Antep fýstýðýndan sonra en önemli tarýmsal geçim kaynaðý olan zeytin, zengin çeþitleriyle her damak tadýna hitap ediyor.Hem damak zevki hem de yað kalitesi açýsýndan kendini kanýtlayan ve çok tercih edilen "Nizip yaðlýk" türü zeytinler zeytinyaðý yapýlýyor.Zeytin hasadýnýn baþlamasýyla yorucu ve bir o kadar da zahmetli bir çalýþmanýn ardýndan bahçelerden toplanan zeytin, çeþitli iþlemlerden geçirildikten sonra yaða dönüþtürülüyor. Zeytin hasadý için sabah erken saatlerde aileleriyle birlikte zeytin bahçelerine gelen üreticiler, ilk olarak aðaçlarýn altýna büyük brandalarýný seriyorlar.Nizip Ýlçe Tarým ve Orman Müdürlüðü ekipleri ise saha kontrollerine aralýksýz devam ediyor.