Nizip'te 60 yýl sonra ayný sýralarda buluþtular Nizip ilçesinde 60 yýl önce mezun olan 60 yaþ üstü Nizip Alkan Ortaokulu mezunlarý okullarýnda buluþarak arkadaþlarý ile anýlarýný paylaþarak hasret giderdi. Nizip'in en eski okullarýndan olan Ali Alkan Ortaokulu'ndan, 60 yýl önce mezun olan ortaokul mezunlarýný aðýrlayarak ev sahipliði yaptý. 1961 -62 yýlýnda ortaokul olarak eðitim veren Kurumun 3/ A Sýnýfýndan mezun olan öðrenciler, 60 yýl sonra yeniden buluþtu. Belediye eski Baþkanlarýndan Ömer Pekmez ve Nizip Belediyesinde bir dönem Fen Ýþleri Müdürü olarak görev yapan Ömer Çevikbaþ tarafýndan organize edilen program Nizip Ali Alkan Ortaokulu'nda gerçekleþtirildi. 1961 / 62 Eðitim ve Öðretim Yýlýnda Ali Alkan Ortaokulu'ndan mezun olan 3 /A Sýnýfý öðrencileri sýnýflarýna giderek sýnýf yoklamasý yaptý. Ömer Çevikbaþ sevinç ve hüznünü bir arada yaþadýklarýný belirtti. Karþýlýklý olarak hasret gideren eski mezunlar yýllar sonra bir araya geldik. Bu bizim için çok önemli ve gurur verici bir olaydýr. Bu gün yapýlan bu buluþma sayesinde 60 yýl öncesine giderek birlik ve beraberliðimizi yeniden pekiþtirdik. Duygunun ve heyecanýn bir anda yaþandýðýný belirten Çevikbaþ, bu gün burada olmak bizleri sevindirdi.50 yýl öncesine yapmýþ olduðumuz yolculuðumuzda hafýzalarýmýzý yeniden canlandýrdýk dedi.![]()