NTB ZEROVA ASSA LÝDAÞ A.Þ ANTEP FISTIÐI LÝSANSLI DEPOYU ZÝYARET ETTÝNizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý, Yönetim Kurulu Bþk. Yrd. Ahmet Polat, Meclis Bþk. Yrd. Haþim Aslan, Yönetim Kurulu Üyesi Harun Aslan, Meclis Üyesi Reþat Oktay ve Genel Sekreter M. Eray Ölçal ile birlikte Ýlçemizde hayata geçirilen Zerova Lidaþ A.Þ. Antep Fýstýðý Lisanslý Deposunu ziyaret etti.Ziyaret nedeniyle bir açýklama yapan Baþkan Ýbrahim Sarý, Ýlçemizde bir ilk olan Antep Fýstýðý lisanlý deposunun Fýstýk sektörüne ekonomik anlamda önemli katkýlar sunacaðýný söyledi.Baþkan Sarý ayrýca, "Depolarda, evlerde, baðda, bahçede saklarken gerek nem itibariyle gerek sýcaklýk itibariyle gerekse de diðer etkenlerden dolayý üründe zaman zaman kalitenin düþtüðünü görebiliyorduk. Ayný zamanda üreticinin ihtiyacý varsa nakit anlamýnda onu hemen satmak zorunda kaldýðýný da biliyoruz ve görüyoruz. Lisanslý depoculuðun faaliyete girmesiyle birlikte üretici artýk ürününü fiyatý beklentisini karþýlamýyorsa satmak zorunda kalmayacak. Ýhtiyacý olan finansý lisanslý depoculukta ürününü teminat göstererek uygun þartlarda kredi kullanabilecek. 3-5 ay sonra istediði dönemde de ürününü piyasaya sürerek satabilecek. Lisanslý depoculuk hem üreticiyi koruyor hem ticaret yapaný koruyor hem de tüketiciyi koruyor. Ýlçemizin böyle bir tesise ihtiyacý vardý. Böylesi bir tesisi hayata geçiren Zerova Assa Lidaþ. A.Þ. firmamýza teþekkür ediyor ilçemize hayýrlý ve uðurlu olmasýný diliyorum." dedi.Zerova Lidaþ A.Þ. Firma yetkilileri Sýdýk Korkmaz ve Atilla Demir ise ilçemize böyle bir hizmeti kazandýrmaktan memnuniyet duyduklarýný belirterek; "Tamamen devlet güvencesi altýnda faaliyetlerini sürdürecek olan lisanslý depo, fýstýk üreticilerimize emanet suiistimallerine karþý güvenli, sigortalý ve saðlýklý depolama imkâný verecek. Ürün tesliminde kira, nakliye ve analiz gibi destekler saðlayacak. Ürününü lisanslý depoda muhafaza eden çiftçimiz ayný zamanda yüzde 2 stopaj ve yüzde 2 BAÐ-KUR- SGK primi gibi ödemelerden muaf olacak. Lisanslý depo, çeþitli nedenlerle finans sýkýntýsý yaþayan fakat ürününü sezon baþýnda satmak istemeyen üreticimize ELÜS teminatlarýyla bankalardan anýnda kredi imkâný tanýmakta. Bu sayede ürününü deðerlendirmek isteyen çiftçimiz herhangi bir mali zorluk yaþamadan istediði zaman ürününü satma fýrsatý elde edecek." diye konuþtular.