ÝHA'dan 15 Temmuz Destaný Fotoðraf SergisiÝhlas Haber Ajansý (ÝHA) tarafýndan hazýrlanan 15 Temmuz darbe giriþimini konu alan ve o geceye ait özel fotoðraflarýn yer aldýðý fotoðraf sergisi, Nizip Denetimi Serbestlik Müdürlüðü iþbirliðinde açýldý.Nizip ilçesinde Denetimi Serbestlik Müdürlüðü tarafýndan gerçekleþtirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programý, Ýstiklal Marþý'nýn okunmasý ve saygý duruþu ile baþladý. Nizip Denetimi Serbestlik Müdürlüðü Konferans salonunda gerçekleþtirilen anma programýnda Kur'an-ý Kerim tilavetinin ardýndan Cumhurbaþkanlýðý tarafýndan hazýrlanan sinevizyon gösterisi gerçekleþtirildi.''15 temmuz'da hainleri de kahramanlarý da gördük''Programda konuþma yapan Ýlçe Müftüsü Selahattin Özçelik, dualar ederek, bir daha benzeri gecelerin yaþanmamasýný diledi. Müftü Özçelik konuþmasýnda ise ''15 Temmuz'u anmak ve anlamak üzere bir araya geldik. 15 temmuz önemli bir tarih, önemli bir an. 15 Temmuz'da bu ülke vatanýný satan hainleri gördüðü gibi vatanýný korumak, kurtarmak için tanklarýn altýna yatan, uçaklara ve helikopterlere meydan okuyan, kurþunlarýn üzerine, üzerine giden kahramanlarý da gördü. 251 aziz þehidimizi rahmetle anýyorum 2196 gazimiz var, bu süreçte onlardan da vefat edenlere rahmet diliyorum. Kalanlara hayýrlý, uzun ömürler diliyorum. Rabbim, memleketimize bir daha böyle acý bir tecrübeyi yaþatmasýn'' diye konuþtu.ÝHA iþ birliðinde kara geceye ait fotoðraflar sergilendiProgramda 15 Temmuz hain darbe giriþiminin hafýzalardan silinmemesi için Türk milletinin destansý direniþini konu alan "Oradaydýk unutmadýk ve unutturmadýk" temalý ÝHA muhabirleri tarafýndan çekilen 55 kare fotoðrafýn yer aldýðý sergi açýlýþý gerçekleþtirildi. Açýlýþýn ardýndan ise katýlýmcýlar, Fetullahçý Terör Örgütü (FETÖ) mensubu teröristlerin 15 Temmuz gecesi kalkýþtýklarý hain darbe giriþiminin ilk anýndan itibaren çekilen o geceye ait fotoðraflarý inceledi.Bir hafta boyunca açýk kalacak olan serginin açýlýþýna ve anma programýna ise Müftü Özçelik'in yaný sýra Nizip Denetimi Serbestlik Müdürü Ýsa Küçük, Ýhlas Haber Ajansý Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet Orhan Akýn, çok sayýda davetli ve denetimi serbestlik yükümlüleri katýldý.