Pamyað Türkiye'nin ikinci 500 büyük sanayi kuruluþu arasýna 8. sýraya girdiÝstanbul Sanayi Odasý, 'Türkiye'nin Ýkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluþu-2021' araþtýrmasýnýn sonuçlarýný açýkladý. ÝSO Ýkinci 500 þirketlerinin ana büyüklük kriteri olan üretimden satýþlarý, 2021 yýlýnda yüzde 77,5 oranýnda artarak 191,1 milyar TL'den 339,2 milyar TL'ye yükseldi.2021 yýlý Türkiye'nin Ýkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluþu araþtýrma sonuçlarýna göre listeye 8.sýradan giren Nizip ilçesinin önemli firmalarýndan olan Pam Yað Gýda ve Kimya Sanayi Ticaret Limited Þirketi'ni üretime, istihdama ve ihracata saðladýðý nedeniyle listenin üst sýrasýnda yer aldý.Ýstanbul Sanayi Odasý (ÝSO), mayýs ayýnda açýkladýðý 'ÝSO Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluþu-2021' araþtýrmasýnýn ardýndan, daha çok KOBÝ niteliðindeki kuruluþlarý kapsayan 'ÝSO Türkiye'nin Ýkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluþu-2021' araþtýrmasýnýn sonuçlarýný da bugün açýkladý. Üretimden net satýþlar baz alýnarak yapýlan ÝSO Ýkinci 500'ün 2021 yýlý sýralamasýna bakýldýðýnda; Türkiye'de birçok firmayý geride býrakan Pam Yað Gýda ve Kimya Sanayi Ticaret Limited Þirketi sekizinci oldu.Pam Yað Gýda ve Kimya San. Tic. Ltd. Þti.; 1996 yýlýnda kurulmuþ olup, faaliyetine pamuk çiðidinden ham pamuk yaðý ve pamuk küspesi üretimi ile baþladý.1998 yýlýnda ise rafine tesisini kurarak, nötralize pamuk yaðý ve yemeklik rafine yaðý imalatýna da baþlamýþtýr. Bu tarihten itibaren kendi markasý olan "BELKIS" ile yemeklik rafine yað sektöründe yerini aldý.2012 yýlýnda ise yurtiçi ve yurtdýþýndan aldýðý yeni pet þiþirme, dolum ve paketleme makineleri ile rafine yað paketlemesine baþlamýþtýr. Her yýl yaptýðý yeni yatýrýmlar üretim kapasitesini artýrmaya devam etmektedir. 2016 yýlýnda ise ürün grubumuza yemeklik margarin ve diðer yemeklik sývý yaðlarý da ürünlerimize ekleyip ürün çeþitliliðimizi artýrarak daha fazla sektör ve ülkeye hizmet sunmaya baþladýk. TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, TS EN ISO 22000 Gýda Güvenliði Yönetim Sistemi Belgesi, Helal ve TSE belgelerimiz ile ürettiðimiz "BELKIS" markalý ürünlerimizi yurtdýþýnda ve "KARAM" markalý ürünlerimizle yurtiçi sektöründe öncü ve tercih edilen bir marka haline getirebilmek için, firmamýzýn vizyonu, misyonu ve kalite politikasý doðrultusunda çalýþmalarýmýza devam ediyor.Bu kapsamda üretim prosesimizin geliþtirilmesi ve hedef kitlemize ulaþmak için yaptýðýmýz tüm çalýþmalarýmýzda kaliteli ve saðlýklý ara ve nihai mamul üretmeyi amaç edindi. Müþteri memnuniyetini saðlamakla birlikte insan kaynaklarýný da geliþtirmeyi misyon edinerek güçlü bir ekiple geliþmeye devam ediyor.![]()