Nizip Ýlçe Müftülüðüne baðlý Hz. Rümeysa Hatun Kýz Kur'an Kursu ve Hz.Asiye Kýz Kur'an Kursu Kurban Bayramý öncesinde, "Bayram harçlýðý benden projesi" kapsamýnda bayram harçlýðýyla yetim çocuklarýn yüzünü güldürdü.Nizip'te yardým faaliyetlerine hýz veren Hz. Rümeysa Hatun Kýz Kur'an Kursu ilçede hayýrseverlerin yardýmlarýný muhtaç, yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaþtýrýyor.Hz. Rümeysa Hatun Kýz Kur'an kursu öðreticisi Aslýhan Polat ile Hz.Asiye Kýz Kur'an Kursu öðreticisi Emine Özdemir'in öncülüðünde ilçe de geleneksel bir bayramlaþmaya dönüþen yetim "Bayram harçlýðý benden projesi" ile bu bayram da yetim gönüllere dokundu. Ramazan Bayramý'nda 200 çocuða ulaþýlan proje kapsamýnda Kurban Bayramý'nda ise 80 çocuða bayram harçlýðý daðýtýldý.Nizip Ýlçe Müftüsü Selahattin Özçelik, ilçe genelinde bu tür yardýmlarýmýz devam ediyor. Ben, buradan bu çocuklarýmýza maddi kaynak saðlayan bize destek çýkan tüm hayýrseverlere teþekkür ediyorum. Allah kendilerinden razý olsun. Tabi, gönül isterdi ki bize müracaat eden tüm çocuklarýmýza harçlýk verebilmek. Ancak, imkanlar sýnýrlý olduðu için biz de sýnýrlý sayýda çocuða yardým edebiliyoruz. Ýnþallah bundan sonra da bize yardým geldikçe, Kurban Bayramý'nýn dýþýnda da olsa biz bu yetimlere ve diðer ihtiyaç sahiplerine yardýma devam edeceðiz." dedi.Müftü Özçelik, Hz. Rümeysa Hatun Kýz Kur'an kursu öðreticisi Aslýhan Polat ile Hz.Asiye Kýz Kur'an Kursu öðreticisi Emine Özdemir ve tüm gönüllerimize teþekkür ediyorum.Tüm Ýslam aleminin Kurban Bayramý'ný tebrik eden Özçelik, þunlarý kaydetti: "Ýnþallah Müslümanlarýn sýkýntý çektiði, Kudüs'ün iþgal altýnda kaldýðý, bütün Müslümanlarýn sýkýntýlarýný giderdiði son bayram olsun." dedi.![]()