Her 3 ayda bir yapýlan Gaziantep esnaf ve sanatkarlarý birliði Baþkanlar toplantýsýnýn 4 .cüsü ve 2007 yýlýnýn son toplantýsý Nizip te yapýldý. Nizip ticaret odasý toplantý salonunda saat 16 da yapýlan toplantýya 84 oda baþkaný katýlýrken Nizip ticaret odasý yönetim kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, ve yönetim kurulu üyeleri Nizip ticaret borsasý Baþkaný Mustafa Altýnbaþ, Nizip ilçe kaymakamý Abdulkadir Okay, Gaziantep baðkur il Müdürü Feyzullah Bayýndýrlý, ve Nizipteki oda Baþkanlarý katýldý. Toplantýyý Gaziantep esnaf odalarý Baþkaný Ömer Küsbeoðlu’nun baþkanlýðýný yaptýðý toplantý 10 maddelik bir gündem maddesiyle ele alýndý topðlantýda konuþan Ömer Küsbeoðlu Nizipin sanayisiyle ticaretiyle ve turizmiyle hýzla geliþmekte olan bir ilçe haline geldiðini belirterek Nizipin bir il haline geldiðini söyledi Küsbeoðlu Gaziantepin mesleki eðitim alanýnda 45 il arasýnda birinci sýrada olduðunu söyleyerek 26 bin Euro Avrupa birliðinden destek aldýklarýný belirtti. Küsbeoðlu Gaziantep esnaf odalarý birliði olarak cezaevinde bulunan kimsesiz sokak çocuklarýna 14 bilgisayar vererek milli eðitim bünyesinde mesleki eðitim verildiðini söyleyerek 50 yýl aradan sonra yeni bir hizmet binasýna kavuþtuklarýný söyledi. Küsbeoðlu birliðinin 31 ekim 2007 itibariyle 6 ay içerisinde 1 trilyon 106 milyar gelir elde ettiklerini ve yine 6 ay içerisinde 806 milyar gideri olduðunu söyledi toplantýda söz hakký verilen Gaziantep Baðkur il Müdürü Feyzullah Bayýndýrlý ise baðkurla ilgili yeni düzenlemelerle ilgili bilgiler sunan Bayýndýrlý baðkur borcu 3 ay gecýken vatandaþlarýn baðkur kaydýnýn iptal edileceðini söyleyerek maðdur duruma düþmemeleri için taksitlerini düzenli bir þekilde ödemelerini söyledi toplantýda bir konuþa yapan Nizip ticaret odasý yönetim kurulu baþkaný Mehmet özyurt ise esnaf odalarý birliði topðlantýsýnýn Nizipte yapýlmasýnda odalarýn birbirlerine yakýnlaþmasýna vesile olduðundan herkese teþekür ederek tüm oda baþkanlarýna Nizip ticaret odasý Restorantýnda bir yemek verdi.