NRT Yönetim Kurulu Baþkaný Bekir ÞEN, Polis Haftasý ve Türk Polis Teþkilatýnýn 177. kuruluþ yýl dönümü dolayýsýyla bir mesaj yayýmladý.
Þen, mesajýnda emniyet mensuplarýmýzýn 177. kuruluþ yýl dönümünü kutlamanýn gurur ve mutluluðunu yaþadýklarýný, Emniyet Teþkilatýmýzýn milletimizin huzurunu, can ve mal güvenliðini; vakit gözetmeksizin görevini büyük bir özveriyle yerine getirdiðini söyledi.
Þen mesajýna þöyle devam etti: “Türk Polis Teþkilatýmýz, þerefli geçmiþiyle milletimizin her zaman övgüsüne ve sevgisine mazhar olmuþtur. Polis teþkilatý, vatandaþlarýn huzur, güven, can ve mal emniyetinin saðlanmasý amacýyla kendini sürekli olarak geliþtirerek, görevini en iyi þekilde ifa etmektedir. Emniyet teþkilatýmýzýn yasal görevlerini büyük bir titizlikle yerine getirmesinin yaný sýra üstlendiði sosyal sorumluluk projeleri sonucu toplumun gönlünde de müstesna bir yere sahip olduðunu görmekteyiz. Gazi þehrimizde de vatandaþýmýzýn birlik ve beraberlik içerisinde, huzur ve güvenliðini saðlamak adýna, fedakârca görev yapan polisimiz; her zaman halkla iç içe olmaya özen göstermektedir.
Polis teþkilatýmýzý sadece adli olaylar ve genel olarak sorumlu olduðu konular içerisinde deðerlendirmemek gerektiðini kaydeden Þen, bu manada Gaziantep Emniyetimizin de; önleyici kolluk, toplum destekli polislik ve sosyal projelerde de son derece baþarýlý çalýþmalara imza attýðýný ifade ederek, “Suç ve suçluyla mücadele ederken güvenliðin saðlanmasý hususunda desteðini esirgemeyen halkýmýza, kamu kurumlarýna ve sivil toplum kuruluþlarýna þükranlarýmý sunuyorum. Polislerimizin çalýþma saatleri ve 3600 ek göstergeleri ile ilgili hükümetten icraat bekliyoruz. Gece-gündüz gözetmeksizin çalýþan polislerimizin ailelerine vakit ayýrmalarý için çalýþma saatlerinde düzenleme, emeklilik yýllarýnda ekonomik sýkýntý yaþamamalarý içinde 3600 ek göstergelerinin hemen yasalaþmasýný bekliyorum.
Bu duygu ve düþüncelerle, Þehit polislerimizi minnet ve rahmetle anarken, tüm teþkilat mensuplarýnýn 10 Nisan Polis Günü’nü kutluyor, gazilerimize aileleriyle birlikte saðlýklý ve huzurlu bir gelecek diliyorum.” dedi