Akçakent Ýlkokulu ve Ortaokulu'nda Güzel Bir Proje: Ýngilizce Sokaðý
Nizip ilçesinde bir devlet okulu. Çoðu devlet okul gibi kýsýtlý imkanlara sahip ama bu durum öðretmenlerinin hayal gücüne ve yaratýcýlýðýna engel olmamýþ. Farklý, özgün, öðrencinin de iþin içinde olacaðý bir sokak tasarlamýþlar. Bu öyle bir sokak ki; öðrencilere Ýngilizceyi öðretirken, kendilerini de ifade imkaný veriyor. Her panonun bir hedefi ve kazanýmý var. Teknolojik geliþmeleri göz önünde bulundururken öðrencilerin duygularýna da hitap etmeye özellikle özen göstermiþler. Yani bu öðretmenlerin amacý, kaba tabirle; çocuklara bir bilgisayar aþký aþýlamak deðil; aksine karþý koyamacaðýmýz teknolojiyi, anlamlý bir þekilde de kullanabileceklerini fark ettirmek.
Akçakent Ýlkokulu ve Ortaokulu'nda hayata geçirilen projeyi yerinde görmek üzere Nizip ilçesine gelen Gaziantep Ýl Milli Eðitim Müdürü Yasin Tepe ve ona eþlik eden Nizip ilçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ okulu ziyaret ederek Ýngilizce sokaðýnýn ve sýnýfýn açýlýþýný yaptý.
Çiçeklerle karþýlanan Ýl Milli Eðitim Müdürü Yasin Tepe'ye ve davetlilere Ýl Þampiyonasýnda büyük bir baþarý elde eden Nizip Gücü Spor Kulübü Wushu kungfu taolu taichi sporcularý bir gösterisi yaptý.*
Programda Akçakent Okulu Müdürü Bahadýr Göðüþ ve Okul Aile Birliði Baþkaný Murat Kekçe, Ýl Milli Eðitim Müdürü Yasin Tepe'ye mangala zeka oyunu hediye ettiler.
Gaziantep Ýl Milli Eðitim Müdürü Yasin Tepe, bu güzel projeyi hayata geçiren okul müdürü Bahadýr Göðüþ, ilkokul müdür yardýmcýsý
Uður Çaylak, ingilizce öðretmeni Derya Özdemir ve öðrencilere teþekkür etti.
Nizip Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ ise ingilizce sokaðý fikrini düþünen ve hayata geçiren tüm öðretmenlerimizi gönülden tebrik ediyorum. Ýþte içine girip çýkmak istemeyeceðiniz ‘Ýngilizce Sokaðý' ifadelerini kullandý.