![]()
Bakanlýðýmýz 2023 vizyon hedefleri arasýnda da yer alan, mesleki eðitimde eðitim-istihdam-üretim iliþkisini güçlendirmek, sektörün ihtiyaç duyduðu nitelikli meslek elemanlarýný yetiþtirmek ve mesleki eðitimi yaygýlþtýrmak amacý ile baþlatýlan eðitim seferberliði sürecine katký sunmak amacý ile ilçemiz Nizip MTAL Konferans Salonu'nda bir toplantý gerçekleþtirildi. Mesleki Eðitim Merkezi (MESEM) programý bilgilendirme toplantýsýna; Ýlçe Kaymakamýmýz Sayýn Oðuz Alp ÇAÐLAR, Belediye Baþkan Yardýmcýmýz Sayýn Mehmet DEMÝR, Ticaret Borsasý Baþkanýmýz Sayýn Ýbrahim SARI, Nizip Ticaret Odasý Meclis Baþkaný Sayýn Bekir KARABACAK, Nizip OSB Müdürü Sayýn Kazým CAN, Nizip OSB Ýþletme Müdürleri, Oda Baþkanlarý, Ýþletme temsilcileri, Sanayi temsilcileri, iþverenler, okul müdürleri ve rehber öðretmenler katýldýlar. Bakanlýðýmýz mesleki eðitim tanýtým videosunun gösteriminin ardýndan, Nizip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardýmcýsý Nesimi KALKAN tarafýndan, MESEM'in iþleyiþ sistemi, kayýt sistemi, sistemin öðrenciye, veliye, iþletmeye sunduðu avantajlar tanýtýldý. Ýlçe Kaymakamýmýz Sayýn Oðuz Alp ÇAÐLAR hitaplarýnda, MESEM sisteminin gerekliliði, iþveren ve aileye katkýlarý, üretimin gerekliliði ve sürekliliðini önemini vurguladýlar. Mesleki Eðitim Merkezi (MESEM) programý ile ilgili teknik bilgileri içeren bilgilendirmede bulundular. Toplantý katýlýmcýlarýn sorularýnýn alýmasý ve süreç ile ilgili düþüncelerini ifade etmeleriyle son buldu.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Yayýn Tarihi:15 Mart 2022