![]()
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taþdoðan ve MHP Nizip teþkilatý üyeleri Nizip Ticaret Odasý'ný (NTO) ziyaret etti.NTO Meclis Baþkaný Bekir Karabacak, NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, NTO yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri tarafýndan karþýlanan ve aralarýndan MHP Nizip Ýlçe Baþkaný Davut Karabacak ve MHP Nizip ilçe teþkilatý üyelerinin de bulunduðu heyet ile görüþ alýþveriþinde bulunuldu.Nizip'in geliþen ve büyüyen bir ilçe olduðunu belirten NTO Baþkaný Mehmet özyurt, Bizlerde ilçemizin geliþimine elimizden geldiði kadar katký saðlamaya ve üyelerimizin önündeki engelleri kaldýrmaya çalýþýyoruz dedi.Nizip Gümrük Müdürlüðü'nün faaliyete geçmesi ile ilgili inþaat çalýþmalarýnýn devam ettiðini belirten NTO Baþkaný özyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü: Ýnþallah Nizip Gümrük Müdürlüðü bahar veya yaz aylarýnda faaliyete geçirerek Nizip'in 500 milyon dolar olan ihracat potansiyelini daha yüksek rakamlara çýkarmayý hedefliyoruz. Nizip alt yapýsýyla müteþebbis ruhuyla bu ihracat rakamlarýný orta vadede iki katýna çýkacaðý kanaatindeyiz dedi.TOBB Nizip'e Meslek Lisesi YapacakTürkiye Odalar ve Borsalar Birliði (TOBB) ile Milli Eðitim Bakanlýðý arasýnda imzalanan Ulusal Eðitime Katký Protokolü çerçevesinde, 154 ilçeye 154 yeni okul kazandýrýlacaðýný belirten NTO Baþkaný özyurt Bizler TOBB'nin Nizip'e Meslek Lisesi yapmasýný yýlardýr dile getiriyorduk. Bizler TOBB Baþkanýmýz Rifat Hisarcýklýoðlu'na Nizip'te ara elaman yetiþtirilmesi için Nizip Organize Sanayi bölgesinde yapýlacak olan okula arsa tahsis edilebileceðini belirttik. Bu çabalarýmýz olumlu sonuçlandý ve ilçelere yapýlacak okullardan birisi de Nizip'e yapýlacaktýr. TOBB tarafýndan Nizip'e yapýlacak Meslek Lisesi'nin ilçemize hayýrlý ve uðurlu olmasýný diliyorum ifadelerini kullandý.Elektrik Faturalarý Sanayicilerimizi Zor Duruma SokmaktaElektrik faturalarýndaki artýþlarýn sanayicileri zor duruma soktuðunu belirten NTO Baþkaný özyurt Elektrik faturalarý ile ilgili yeni bir düzenlemeye gidilmesini bekliyoruz. Geçen yýlýn ocak ayý ile bu yýlýn ocak ayý faturalarý arasýnda yaklaþýk dört kata yakýn fiyat farký oluþmuþtur. Dünyada global bir enflasyon var üretim ve emita pahalý ancak bizim girdi maliyetlerimizin dört katý artmasýyla ülkemize enflasyon olarak yansýyacaktýr. Ýleride bizleri ihracat noktasýnda rekabet edemeyecek duruma getirecektir. Bu durumun tekrar gözden geçirilmesi NTO olarak en büyük arzumuzdur. Ziyaretinizden dolayý çok memnun olduðumuzu ifade ederek hepinize hoþ geldiniz diyorum þeklinde konuþtu.Cumhur ittifaký olarak iki konuyu önemsediklerini belirten MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taþdoðan sözlerini þu þekilde sürdürdü: Bunlarýn birincisi üretim istihdam ve ihracata yönelik bir ekonomi modeli istiyoruz. Gaziantep 10 milyar dolarý ihracatý aþan bir ihracat potansiyele sahip Nizip'te Gaziantep'in en büyük ilçesi olarak ihracatýnýn 1 milyar dolara ulaþacaðýna inanýyoruz. Yeni ekonomik model ile birlikte manipülasyonlarýn önüne geçerek ekonomimizi güçlü bir duruma gelecektir. Diðer bir konu ise meslek liselerimizin sayýsýný artýrarak sanayicimizin ihtiyacý olan ara elaman ihtiyacýný çözmektir. Hükümetimizin de bu konuda çalýþmalarý devam etmektedir. ülkemizin tarým potansiyeli geliþtirmek için suya ihtiyacýmýz olduðunu biliyoruz ve su kaynaklarýmýzýn doðru bir þekilde kullanýlmasý için envanter çalýþmalarýmýzý baþlatmýþ bulunmaktayýz. Elektrik faturalý ile ilgili sýkýntýnýn farkýndayýz bu konuda sorunlarý dile getiriyor ve düzenleme yapýlmasý için çalýþmalarý takip ediyoruz. ülkemizde yaþanan bu sýkýntýlarý bir doðum sancýsý gibi biraz sabýr göstererek sonunun güzel olacaðýný düþünmemiz gerekiyor. Türkiye güçlü bir devlettir üstesinden gelemeyecek bir sorunu bulunmamaktadýr. Ben bizleri aðýrladýðýnýz için sizlere teþekkür ediyor, çalýþmalarýnýzda baþarýlar diliyorum ifadelerini kullandý.