Kýymetli arkadaþlar bu konu ile ilgili olarak gerek yerel basýnda gerekse Belediye tarafýndan herhangi bir duyuru yada haber yapýldý mý bilmiyorum yapýldýysa dahi burada gündeme getirme ihtiyacý hissettim,
Nizip'in güney tarafý sanayi sitesinin yaklaþýk 2,5 km daha güneyinde Maðaracýk köyü civarýna (höyükdibi mevki) katý atýk depolama tesisi yapýlýyor, (ÇÖPLÜK)
ben inanýyorum ki konu ile alakalý yetkililer (belediye) gerekli araþtýrma ve tetkikleri yapmýþlardýr ama Nizip'e 3-4 km mesafeye çok büyük bir çöp depolama tesisi yaparken bunun Nizip'e olan (olacak) etkilerini ileriye dönük olarak hesap ettilermi ayrýca çöp depolama tesisinin kodu Nizip çayýndan daha yukarýda ve hemen kenarýndan da çay akýyor,
Daha G.antep ve ilçemizin Nizip çayý üzerindeki kirliliðine çözüm bulamamýþken 3 km aþaðýda Nizip çayýna dökemediðimiz yada akýtamadýðýmýz çöplerimizi burada mýkatacaðýz Nizip çayýna, dolayýsýyla Hancaðýz barajýna acaba bu çöp depolama tesisinin 10 yýl sonraki çevresel etkileri nelerdir bilen varmý?Konu ile ilgili teknik hiç bir bilgim yok! belki de endiþelerim yersizdir ama acaba yetkililer bu konuda neden herhangi bir açýklama yapma gereði duymuyorlar yeni bir çöplük yaratýlýrken Niziplilerin bu konuda fikirlerinin hiç bir deðeri yok mu? Yada bilgilendirilme haklarý yok mu?saygýlarýmla;