Arkadaþlar þampuan gerçekten saç döker mi ?
Yada
Yeþil Sabun Saç döker mi?
Yöremizde üretilen yeþil sabunun saç saðlýðýmýza faydalarý nelerdir?
Þampuanýn yapýmýnda kullanýlan maddaler hep kimyasal içerikli bunlarýn saça zararlarý nelerdir?
bu konuda nette araþtýrma yaptým bir yazý dikkatimi çekti sizlerle paylaþmak isterim.
Sizin de yorumlarýnýzý bekliyorum. Özellikle sabun iþi ile uðraþan büyüklerimizin yorumlarýný bekliyorum...
Sevgili arkadaþlar, canciðer dostlar,
Yaþým 21, öðüt vermeyi komik buluyorum açýkçasý. Lakin uyarmayý da bir borç biliyorum.
Yanaþýn yamacýma...
Çoðunuz gençsiniz, güzelsiniz. Bu gençliðinizi güzelliðinizi uzun yýllar muhafaza etmek için söylediklerime kulak verin:
Þampuan ve jöle kullanmayýn!
Bilakis lise yýllarýmda jölesiz günüm geçmedi, o saçlarý diktim mi sanýyordum ki bir Tom Cruise, bir Brad Pitt olup tüm kýzlarýn kalbini çalýyorum.
Deðilmiþ öyle, insan ne ise oymuþ.
20. yaþýmda saçýmdan bir iki tel dökülmeye baþladý, gittim baktýrdým ettirdim ki bende dökülme baþlamýþ.
Temel neden jöle kullanýmý... Saç köklerinin bol bol hava almasý gerekmekte. Kullandýðýmýz o výcýk výcýk iðrenç jöle, köklerin hava almasýný engelliyor, gözenekleri týkýyor. Bunun olumsuz etkisi çok kýsa sürede ortaya çýkýyor ve 30 lu yaþlara varmadan saçlarýnýz dökülüyor.
Þampuan ise bir baþka "dökücü". Þampuan dediðimiz þeylerin tamamý deterjan sýnýfýna giriyor. Ýçlerinde büyük oranda "sodyum", yani tuz var. Tuz, en büyük saç düþmanlarýndan biri.
Ne mi yapmalýsýnýz?
Saçlarýnýzý mümkün olduðunca kýsa kestirin. Üç numara, beþ numara, dokuz numara gibi. Bu, saç köklerinizin bol bol hava almasýný saðlar. Saçlarýnýza saðlýk kadar. Senede en az dört - beþ ay bunu yapýn. Özellikle yaz aylarýnda çok da rahat edersiniz.
Ýlla jöle kullanmak zorunda iseniz pahalý kuaförlerden temin edeceðiniz jöleleri kullanýn. Bunlar büyük ölçüde doðal maddelerden yapýlýr. Zararlarý yine vardýr ama o iðrenç ucuz jölelere göre daha azdýr. Sebastian Wet, iyi bir tercih. Yine de bence hiç kullanmayýn.
Þampuan yerine sabun kullanýn! Evet! Özellikle Býttým sabunu ve Kýrlangýç'ýn %100 zeytinyaðý sabunu iyi tercihler. (Býttým sabununu baþbakanýmýz da kullanýyor, saçlarýnýn durumu fena deðil) Garlý sabun denilen defne sabunu da güzeldir lakin piyasada satýlanlarýn çoðunda sodyum vardýr, zaytinyaðý sabunlarýnýn da kalitesizleri öyle. O yüzden Kýrlangýç tavsiye ederim.
Sabun kullanýmý ilk hafta saçýnýzda kaþýntý, kepek vs yapabilir. Düzenli kullanýnca (her gün) bu etkisi bir - iki haftaya geçecektir.
Üç - dört ay bu dediklerimi uyguladýktan sonra saçýnýzýn saðlýðýndaki deðiþimi siz de görecek, 15 - 20 yýl uyguladýktan sonra ise arkadaþlarýnýza "naber lan keltoþ" deme zevkini tadacaksýnýz.
Sevgiyle, esenlikle kalýnýz
ýsýrgan Otlu Saç Güçlendirme Sabunu (1 adet)
![]()
Isýrgan otunun gizemli etkisi ile zayýf ve dökülen saçlarýn canlanmasýna ve yeniden saç çýkmasýna etkisi vardýr.