Öncelikle siteyi ziyaret eden tüm arkadaþlarýmýn bayramýný kutluyorum ve tüm güzel gönüllerin bayramý bayram tadýnda yaþamalarýný temenni ediyorum..
Biz gurbet güvercinleri için zordur bayramýn bayram tadýnda yaþanmasý,hep buruk geçmiþtir çünkü.Anne yok baba yok kardeþler uzakta..yurtdýþýnda zaten Bayramlardan bir þey anlamýyoruz; hele ki is gününe gelirse sizlere imreniyorum.Belki sizlerden de vardýr içinde burukluk olanlar.
Bayram gelmiþ neyime,kan damlar yüreðime… Hadi içimizi dökelim birbirimize..33 sene 66 bayram oldu..Her bayram geliþinde “bu sefer alýþmýþým bak bu sene daha kolay geçecek” deseniz de, “artýk bende bir aileyim benimde bir yuvam var” deseniz de, o bayram sabahý gelip de vatana bir telefon açma telaþýna düþünce, hatlarýn yoðunluðundan onlara ulaþamayýnca, elinizdeki o tek bayramlaþma o hasreti durdurma çabanýz da sanki boþa çýkacakmýþ gibi bir telaþla telefona sarýlýnca ve “evet iste oldu telefon düþtü karþýnýzda babanýz yeni gelmiþ bayram namazýndan,tüm aile toplanmýþ, bir eksik sensin diye düþünürken telefona gelen annenizin sesi... Ýþte o an benim bam telimin koptuðu andýr..
Gurbette bayram zormuþ be dostlar..Gurbetin bayramý yüreðimi daðlar be dostlar..Alýþamadým,alýþamdým,alýþamadým… Ben gurbetin bayramýna alýþamadým... Özledim bir bayram sabahý uyanýp da o kýnalý ellerin kokusunu duymayý…Özledim babamýn bayram namazýndan dönüþünü balkona beklememizi...... Mahalleden yayýlan o ýslak toprak kokusunu özledim... Hep hasretiz vatana, ülkemin bir avuç topraðýný özledim,kahke satan,gülle yuvarlayan çocuklarý,sokakta kýþ günleri kavurga satanlarý kavurgaaaa diyen amcayý seyyar satýcýlarý, “eskiciiiiiiiii”diye baðýrýp evde ne kadar iþe yaramaz þeyi verip bir avuç leblebi aldýðýmýzz amcayý patlak lastik ayakkabýmýzý ve topumuzu lehim eden beyaz benizli yaþar amcayý bayram yerine gdip itnaresine binmeyi at arabasýna binip mezarlýða 10 liraya gidip gelmesini sokakta sürdüðüm bilya arabasýyla yokuþ aþaðý son sürat inmesini lastik çemberimi ya daha sayacak o kadar çok þey varki.
Bayramda misafirlerin birinin gelip, diðerlerinin gidiþlerini bayram gecesinde sabahýn biz çocuklarýn için bir türlü olmadýðýný ne bilim ya olurduda sabah biz öyle hissederdik bayramlýðýmýzla gece uyumasýný ozledim... Sokaða çýktýðýmda rengârenk giyinmiþ yüzü gulden güzel o bayram çocuklarýný özledim... Sokakta yürürken, tanýsýn tanýmasýn birbirinin bay ramini kutlayan o masum nizibimin güzel insanlarýný özledim... Öyle çok sayý özlemiþim ki... Bir gurbet bayramý daha geçti..
Haydi simdi kalkin hala ziyaret etmedikleriniz amann bu seferde onlar gelsin yorgunum dinlenecegim gitmesemde olur dediginiz kisiler varsa bu bayrami bir firsat bilin sevdiklerinizin yaninda olun.Emi.