Ýlköðretim ve ortaöðrenimdeki okullaþma Nizip; gerek okullarýn fiziki kapasitesi, gerekse öðretim ihtiyacý açýsýndan büyük bir atýlýmýn içerisinde olmasýna raðmen ne yazýk ki ayný baþarýyý “YÜKSEK ÖÐRETÝM”de gösterememektedir. Birçok il ve ilçede yeni fakülteler ve yüksekokullar açýlýrken maalesef Nizip gerek ekonomik potansiyeli, gerekse nüfus yoðunluðu ile bundan faydalanamamaktadýr. Gazü Rektörü Erhan Ekinci Nizip’e birçok söz vermesine raðmen hiçbiri gerçekleþmedi. Yakýn çevremizden bir örnek vermek gerekirse Mustafa Kemal Üniversitesi (Antalya) senatosu Eulül ayý içerisinde aldýðý bir kararla Antalya merkezde bulunan SU ÜRÜNLERÝ FAKÜLTESÝ’nin Ýskenderun ilçesine taþýnmasýný kabul etmiþtir. Bu olumlu karar Ýskenderun ilçesinde sevinçlere ve kutlamalara neden olmuþtur. Neden Nizip bu sevinçi yaþayamýyor? Yüksek Öðretim Kurulunun 11 Temmuz 2007 tarihli genel kurul toplantýsýnda Çankýrý Karatekin, Ege ve Uludað Üniversiteleri ile birlikte Gaziantep Üniversitesine de yeni bir “UYGULAMALI TEKNÝK BÝLÝMLER FAKÜLTESÝ” kurulmasýna karar verilmiþtir. Hzýrlýðý 2 yýldan beri devam eden ve gerekçesi YÖK tarafýndan Þubat 2007’de yayýnlanan “Türkiye’nin Yükseköðretim stratejisi” raporunda açýklanan çalýþma, meslek lisesi çýkýþlýlara alanlarýn devamý niteliðinde 4 yýllýk lisans programlarýnda okuma imkaný vereceði gibi, önlisans düzeyinde eðitim yapan MYO çýkýþlýlara “DÝKEY GeÇÝÞ” 2+2 (lisans tamamlama) fýrsatý da getirmektedir. Uygulamalý teknik bilimler fakülteleri, iþ dünyasýnýn taleplerine uygun nitelikte, lisans düzeyinde elemanlar yetiþtirmek üzere, uygulama aðýrlýklý eðitim yapacaktýr.
Uygulamalý teknik bilimler fakültelerinin, öðretmenlik alanlarýna uygun programlarýný bitiren öðrenciler, öðretmenlik formasyon eðitimi alaraki, öðretmen olma haklarýndan yararlanabileceklerdir. Karar bakanlara kurulunda görüþüldükten sonra yasalaþacaktýr. Baþta YÖK’te görev yapan Nizipliler olmak üzere Nizip2teki tüm kurum ve kuruluþlarýný göreve çaðýrýyoruz. Gerek YÖK’e, gerek GAZÜ’ye haklý isteðimizi anlatmalýyýz. Bu karar çýkar çýkmaz en azýndan bu fakültenin Nizip Kampüs alanýna kaydýrýlmasýný saðlamalýyýz.
Haber: www.nizipdenge.com