Yurt dýþýnda olan bir akrabam var, geçen yaz bir takým nedenlerden dolayý psiklojisi bozulmulmuþtu. Doktorlar 6 ay çalýþamaz diyerek hava deðiþimi nevinden rapor vermiþler. 2 ay kadar almanyada tedavi görüyor bakýyor olmuyor memlekete ailemin yanýna gideyim belki faydalý olur diyor. Burdada doktor doktor gezdi.
Velhasýl yurtdýþýna dönmeden önce ziyaretine gittim. "Birisi namaz kýlmamý söyledi ve namaza baþladým. bugünlerde iyiyim o kadar doktor gezdim ama namaz kadar hiçbirisinin faydasý olmamýþtý dedi."
Müslüm ammi sende namaza baþla heçbiþeyin kalmaz yani![]()
heheeee
ammi güzel bir insan demek istedigini gayet iyi anlýyorum fakat ammi insanlarýn haklarý ayrý ayrý olduðu gibi hakikatleride ayrý ayrýdýr herkese boyu uzun dersek yanlýþ olur veya herkes çifçide olamaz farklýlýklar insan ahlakýnýn degiþkenligi insanýn nefis yapýsý kemalat ve takvasý ile alakalýdýr
Zira a.s efendimiz Kiþinin dini aklý kadardýr buyurmuþ
Sevgili ammican allah bir kulu sever ve hidayet dilerse ona þer zandedilen kapý ilede rahmet eder hayýr zadedilen kapý ilede rahmet eder burada kula düþen cüzi iradesini küllü iradeye teslim etmesidir yaradan kýzýmýza bir özür takdir etmiþ o kýzýmýz bunu þükür inancý ile karþýlamýþ ve yüzünü rabbine çevirmiþ eger insan bu verilen özürü nisyan ve isyan inacý ile karþýlarsa yardanýna asi olur sizin dediginiz takva ile alakalý
Ýnsan babasýný malý için sever korku ile sever saygýsý babasý olduðu için sever
Teþbihte hata olmasýn yaradaný sevmekte böyledir.
Ýnsan ya cehennem korkusu depremdi seldi þimþek çakmasý v.s korkular ile sever
Yada ihsaný için sever ve en önemlisi Rabbi olduðu için sever
Sevgili ammi kýzýmýz saglýklý olmadan böyle olamaz deme hakký bizde yok böyle bir yaklaþým kiþinin demokratik haklarýna saygýsýzlýk olur islam inancý veya ifade tarzý ile gýybet,iftira veya zui-zan olur
BURDA ÖNEMLÝ OLAN KIZIMIZIN RABBÝNE YAKLAÞIMI DUASI ACÝZLÝGÝNÝ SEVGÝSÝNÝ ORTAYA KOYMASI onu güzel kýlan o özürlü olmasý ile yaklaþýmý degil
Þimdi sen hidoya dürüm yedirdigin içinmi güzel bir insansýn yoksa kiþiliginden dolayýmý bonker ve yediren insaný seven güzel insansýn
Benim kanatým o ki aminin gönül haznesinde bu insanlýk var olduðu için bonkör ve güzel bir insan
ÝÞTE KIZIMIZDAKÝ ÖLÇÜDE BU
sözlerimi hz.mevlananýn þu sözü ile süsleyip kapatayým. ey insan sen maden ol maden olki
bir degerin olsun
SEN HÝÇ MIKNATISIN SAMAN ÇEKTÝGÝNÝ GÖRDÜNMÜ buyurmuþ
Önemli olan madenin cevherin içerde olmasý
Selamlar
Konu fsoyarik tarafýndan (09.03.12 Saat 07:28 ) deðiþtirilmiþtir.
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Ýman ve inançla ilgili bir hikaye anlatayým, yýllar önce iþsiz kaldýðým bir dönemde
hem evliyim hem üniversiteye gidiyorum, bir tavsiye üzerine Bayrampaþa'da birinin
otobüsünde þoförlüðe baþladým ama bir gördüm ki bu vatandaþýn yemediði halt yok
aklýnýza ne kadar ahlaksýzlýk varsa bunda var, öyle bir soðudum ki bu insandan bilemezsiniz
ama çaresiz çalýþmaya devam ettim 2 sene boyunca hayatýmda görmediðim ahlaksýzlýklarý
bunda gördüm, günün birinde bana otobüsü getir cenaze var dedi, götürdüm komþusu
yaþlý bir kadýn vefat etmiþ her þeyiyle bizim ahlaksýz ilgileniyor, merakla sordum Mustafa
kim bu kadýn bana dediki kimseye söyleme ben bu kadýna tam 25 senedir bakarým, bütün
ailesi terketti bu yaþlý kadýný ama ben kimse bilmeden her þeyiyle ilgilendim þimdide vefat etti
içim rahat topraða vereceðim þok olmuþtum, bizim namý deðer pic Mustafa meðer böyle
biriymiþ, meðer baþkasýndan gece çaldýðý kömürleri getirip bu kadýna veriyormuþ.
ANLAYACAÐINIZ KÝM ALLAH KATINDA DEÐERLÝ BÝR VARLIK HÝÇ BÝRÝMÝZ BÝLEMEYÝZ.
HAYATINDA HÝÇ CAMÝYE GÝTMEYEN BU ADAM ACABA ÞU AN CENNETTE MÝ ÇÜNKÜ
MUSTAFA 4 SENE ÖNCE GÝTTÝKLERÝ BÝR PÝKNÝKTE SESSÝZ SEDASIZ BÝR AÐACA YASLANMIÞ
DURUMDA ÖLDÜ.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Valla baþkalarýna iyilik yapacaðým diye gidip bir baþkasýnýn kömürünü çalmak diye bir þey yok...Yapabiliyorsan cebindeki parayla yap...Sonra mutlaka herkese yaptýðý iyiliðin karþýlýðý haksýzlýk edilmeden verilir....Þimdi imkaný olan saðlamlar dururken zorluklarla oralara gitmek herkesin harcý deðil,bunuda yok efendim sakat olduðu için gitmiþmiþ yoksa gitmezmiz diye algýlamakta çok fazla akýllý iþi olmasa gerek.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
inþallah o kardeþimizde imanla ölmüþtür yaradan kullarýný baðýþlar inþallah
ammi her yönü ile ibret alýnacak bir hikaye
Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Fatih, Maho anlamamýþ, bizim Manyak Mustafa o kömürleri zenginden çalardý![]()
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE