inþ çözüm bulunur
Yav zorla kasiniyor)) Buyur yaz hangi ayetmis!!!!! hadisin aslini ravileriyle yazayim mi? nedir bu ki? neyi ispatlamak istiyorsunuz?????
Ben sadece 'beni baglayan' kendimce dogru buldugum fikirlerimi 'delillerimle' sunuyorum. Isteyen okur ya da okumaz, alir begenir ya da reddeder hatta aksini iddia eder!!!!
/ilme saygimdan yine de yazmak istiyorum:
"Bureyde(r.a.) anlatiyor: “Rasulullah (s.a.s.) Ali (r.a.)’ye buyurdular ki: “Ey Ali, bakisina bakis ekleme. Zira ilk bakis sanadir, ama ikinci bakis aleyhinedir.”
Hz. Bureyde, Hz. Ebu Bekir'in en yakin dostu ve hicrette yardimci olmus Hira'ya yiyecek tasimistir... Daha da tafsilat isteyen varsa devam edelim!!!!. Biz atsak bile desteksiz atmayiz yav))) Bunca 'dusman varken' degneksiz gezilir mi hic?
))
Hadisi falan bir yana býrakalým hepimizin vicdaný neyin doðru neyin yanlýþ olduðunu söylüyor zaten, peygammer efendimiz bunu demiþ yok þunu söylemiþe bakmadanda iþin doðrusunu pekala bulabiliriz.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Yok! Sayin abim hani 'dini duyarliligi' olan kimseler icin de yazdim. Benim bakmakta ve bakilmaktaki olcum 'estetik ve guzellik'. En onemlisi ise tabiiki de "insani cercevede kimsenin hakkini cignemek, taciz etmemek, haksilik etmemektir'.
Meselenin sebebi 'kaldirim isgali' ama sagolsun biri de cikip nerde bu 'belediye' diyemiyor 'vur abaliya' bize yukleniyor)) Canlari sagolsun
)))
konu nereden nereye daðýlmýþ yahu yusuf serçe sen nasýl baþarýyorsun her konuyu daðýtmayý
bir kaç gün önce nizipteydim kaldýrýmlar zaten dar bide o darlýða esnaf malzeme sergisi açýyor yanlýþ
bide þu var dükkanýn önüne park ettirmem muhabbeti var
park ettirmeme hakkýný nereden alýyorsun yoladamaý kira veriyorsun yoksa nizipte esnafçýlýk beiþ kuruþ etmez tabi bulafým her esnaf için geçerli deðil
Kaldýrýmlar özellikle esnafýn kullanýmýna adanmýþ maalesef, Belediye geçmiþte kaldýrýmlarý boþaltmaya çalýþmýþtý. sonuç( o ) bir marketin üç beþ kasasýný kaldýrýma koyarak vatandaþa eziyet edilmesi kimsenin hakký deðildir.
Nizip te herkes birbirini tanýdýðý için hatýr iþi araya giriyor. kimse kimseye ses çýkarmýyor. Ziraat bankasýnýn karþý kaldýrýmýnda vatandaþ kasalarýn arasýnda ilerliyor. ileride tavuk kýzartma makinasý var aþþaðý iniyorsunuz. bunlar sadece birer örnek nizibin bütün kaldýrýmlarýnda ayný sorun var vatandaþýn gördüðünü yetkililer göremiyor mu?
Küçük yerlerde daha doðrusu Anadolu da herkes birbirini tanýr, yerel yönetici tatlý sert ve bebecen tutumuyla bu yasaklarý uygulamak zorundadýr, bu iþi baþarýrsa yöneticilik vasfýna sahiptir denir, ama o tanýdýk bu baþkan oðlu bunun akrabasý milletvekili dersen olmaz, bunlarýn örnekleri geçmiþte çok görüldü, mesela plakasýz motosikletleri bir haftada toplamýþlardý sonrada koyacak yer bulamamýþlardý, halbuki motoru satana plaka çýkartmadan motoru teslim etmeyeceksin dense bu iþ baþtan çözülürdü, binlerce motosiklet hurdaya atýldý, bu yöneticilik deðil.
hahaha ya nazým abi sen beni güldürdün allah ta seni güldürsün ya gurbete gittigimiz zaman da yolda yürüyoruz nizip li oldugumuz belli oluyor cok haklýsýn abi
N.Bilal sen cuma tavasýna gelmiþmiydin.
Tabi ki "BELEDÝYE NEREDE?" diyeceðiz, esnafla biz muhatap olacak deðiliz ya! Tabi topu sadece belediyeye atmakla da bu iþin çözüleceðini zannetmiyorum. Bu biraz da insanýn kendisiyle ilgili özel bir problem, yani ahlakî, içsel.
Belediye de umarým üzerine düþeni yapar. Umarým buradaki mesajlarýmýzý birisi Hacý Fevzi AKDOÐAN'a iletir. Eðer "esnafý karþýmýza alýrsak oyumuz düþer." kaygýsý varsa, þunu açýkça söyleyeyim, "kaldýrýmda yürüyemeyen, aillesiyle rahatça çarþýya çýkamayanlarýn sayýsý inanýn ki Kaldýrýmý iþgal edenlerden daha fazladýr."
Eþkýya dünyaya hükümdar olmaz.